Nieuws

Spectaculaire Saab Aero X

Spectaculaire Saab Aero X

Saab presenteert een spannende conceptcar genaamd Aero X, die invloeden van een vliegtuig heeft. De Aero X is een vingeroefening van de Saab-designers voor een nieuwe weg die het merk in zal slaan.

De Saab Aero X conceptauto belichaamt de Scandinavische achtergrond van het merk en brengt de historische banden met de luchtvaartindustrie tot uitdrukking in een uniek design voor een high-performance sportauto. De Aero X is bedoeld als eerste aanwijzing naar een nieuwe designfilosofie, met talloze innovatieve kenmerken die zichtbaar zullen zijn in toekomstige producten van Saab. Het eerste dat opvalt aan het uiterlijk van de Aero X is het ontbreken van portieren en raamstijlen. Dit studiemodel is dan ook voorzien van een glazen dak, vergelijkbaar met dat van een straaljager. Hiermee heeft de bestuurder in de Aero X rondom ongehinderd zicht en kan hij gemakkelijk in- en uitstappen in de lage cabine.

BioPower
Het vermogen van de vierwielaangedreven Saab Aero X komt van een bijzondere nieuwe krachtbron. Deze 400 pk sterke twin-turbo BioPower V6-motor is geschikt voor bio-ethanol, een duurzame brandstof die vriendelijk is voor het milieu en geen extra CO2 produceert. Het ‘groene’ vermogen van deze geavanceerde krachtbron geeft een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘verantwoorde  prestaties’.

LED-verlichting
Zowel voor de verlichting van het exterieur als van het interieur is gekozen voor LED-technologie (light-emitting diodes), waardoor het designteam nieuwe mogelijkheden had om te experimenteren met deze compacte technologie die in toekomstige modellen van Saab steeds vaker zijn opwachting zal maken.

0-100 km/h in 4,9 seconden
Dankzij de lichte carrosserie van koolstofvezel, de lichtgewicht aandrijflijn, de elektronisch aangestuurde wielophanging en de vierwielaandrijving is de Saab Aero X een rijdersauto met prestaties die passen bij zijn dynamische uiterlijk. Met behulp van computersimulaties is berekend dat de acceleratie van 0 tot 100 km/uur slechts 4,9 seconden in beslag neemt, met een begrensde topsnelheid van 250 km/uur.

Toekomstvisie
‘Dit studiemodel laat zien hoe traditioneel sterke merkwaarden van Saab kunnen leiden tot en stoer, innovatief design’, aldus Bryan Nesbitt, Executive Director van GM Design Europe. ‘In de toekomst zullen we deze merkwaarden zorgvuldig bewaken, waarbij we voor nieuwe producten van Saab altijd uitgaan van typisch Scandinavische designaccenten.’

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Spectaculaire Saab Aero X
Spectaculaire Saab Aero X
Spectaculaire Saab Aero X
Spectaculaire Saab Aero X
Redactie
Door Redactie

Zoeken