Nieuws

Zou de Volkswagen ID. Buzz GTX de snelste VW-bus aller tijden zijn?

Zou de Volkswagen ID. Buzz GTX de snelste VW-bus aller tijden zijn?

Laten we eerlijk zijn: een klassieke Volkswagen-bus is mooi om naar te kijken, maar rijdt voor geen meter, vooral die van de T1, T2 en T3-generatie. Met de nieuwe Volkswagen ID. Buzz wordt dat natuurlijk compleet anders. Hij is stil en comfortabel (althans, daar gaan we van uit) en als toekomstige GTX-variant misschien wel de snelste VW-bus ooit.

Als de Volkswagen ID. Buzz na de zomer op de Nederlandse markt komt, is hij er alleen met een 77 kWh-batterij en een 204 pk leverende elektromotor. Het bereik van die uitvoering ligt op ruim 400 kilometer. Later komt waarschijnlijk ook nog een versie met 58 kWh-batterij en een actieradius van meer dan 300 kilometer. Op de agenda staat bovendien een 'sportieve' ID. Buzz GTX, zo bevestigt Volkswagen.

Volkswagen ID. Buzz GTX met vermogen van 299 pk

Die volgt hetzelfde recept als de Volkswagen ID.4 en ID.5 GTX: twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van 299 pk, de bekende 77-kWh-accu en een vlottere aankleding van de koets en de cabine. Wat het bereik wordt van de ID. Buzz GTX is niet bekend (wanneer-ie komt ook nog niet), maar we denken dat het model iets eerder buiten adem zal zijn dan 400 kilometer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken