Nieuws

Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe

Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe

Citroën heeft speciaal voor de Chinese markt de C-Triomphe, ofwel de C4 Sedan, gepresenteerd. De auto zal vanaf de zomer van 2006 alleen in China leverbaar zijn. Hiermee wil Citroën een groot marktaandeel gaan behalen.

Door deze belangrijke introductie breidt Citroën haar activiteiten en modellenreeks in China verder uit. In de afgelopen veertien jaar is Citroën met ruim 600.000 verkochte auto’s zeer succesvol geweest op deze sterk groeiende markt, vooral dankzij de ZX Fukang sedan en de Elysée. Beide modellen zijn specifiek voor de Chinese markt ontwikkeld. In 2005 realiseerde Citroën in China met een totaal verkoopaantal van 100.000 nieuwe auto’s een verkoopstijging van 34 procent. Door uitbreiding van de activiteiten beoogt Citroën in China een groter marktaandeel te behalen.

C4 basis
De C-Triomphe is een compleet nieuw model en door Citroën specifiek voor de Chinese markt ontwikkeld. De basis van de C-Triomphe wordt gevormd door de C4. De 4,80 m lange en 1,77 m brede staat op een verlengd onderstel van de C4. Ook uiterlijk zijn de overeenkomsten goed te zien. De boemerangvormige achterlichten vertonen een duidelijk verwantschap met de koplampen. De voor- en achterzijde van de auto zijn optisch met elkaar verbonden door een chromen strip. Chroom is een materiaal dat sowieso veel terug te zien is op de C-Triomphe.

Ruim interieur
Volgens Citroën beschikt de C-Triomphe over een bijzonder ruim interieur. De wielbasis van 2,71 m moet veel ruimte bieden aan de achterpassagiers. De kofferbak is met een inhoud van 513 liter gerust groot te noemen. Om die ruimte verder te vergroten kan de achterbank in ongelijke delen worden neergeklapt. Verspreid door het interieur bevinden zich talloze praktische opbergruimten, waaronder lades onder de achterbank. Tot de leverbare opties horen bovendien een gekoeld handschoenenvakje en een 5-cd wisselaar die onder de achterbank tussen beide lades is geplaatst.

Opvallend interieur
Net als in de C4 zien we in de C-Triomphe het opvallende stuurwiel met vaste kern. Daarop vinden we de belangrijkste bedieningsfuncties. Ter ondersteuning monteert Citroën een display op het midden van het dashboard. Dit doorschijnende paneel dat zich automatisch aan het buitenlicht aanpast geeft informatie over onder andere de snelheid, snelheidsbegrenzer en instellingen voor de cruise control. De uit de C4 bekende luchtverfrisser op het dashboard wordt ook in de C-Triomphe gemonteerd. Dubbele Xenon-koplampen die meedraaien in de bochten staan op de optielijst.

Viercilinder benzinemotor
In principe zal de C-Triomphe leverbaar zijn met slechts één motor; de 2.0 liter viercilinder benzinemotor. De motor is goed voor een vermogen van 150 pk en een maximum koppel van 200 Nm. Er kan gekozen worden voor een handgeschakelde versnellingsbak of een sequentieel bedienbare automaat.

Alleen voor China
Vanaf juni 2006 zal Citroën de C-Triomphe enkel en alleen op de Chinese markt gaan leveren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe
Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe
Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe
Speciaal voor China: Citroën C-Triomphe
Redactie
Door Redactie

Zoeken