Botsproeven - Waarom de nieuwe Dacia Jogger slechts 1 Euro NCAP-ster krijgt

Botsproeven - Waarom de nieuwe Dacia Jogger slechts 1 Euro NCAP-ster krijgt

Dacia valt flink door de mand bij de Euro NCAP-botsproeven. Vorig jaar kreeg de elektrische Dacia Spring slechts één ster en nu wordt ook de nieuwe Dacia Jogger beoordeeld als onveilig. Maar wat is er aan de hand? Waarom scoort de goedkope stationwagon zo slecht?   

De Dacia Jogger is groot, ruim en messcherp geprijsd, concludeerden we in onze test. Wat we toen nog niet wisten, is dat het model door de Euro NCAP als onveilig is beoordeeld. Hij kreeg na een recente serie botsproeven een score van slechts één ster toebedeeld. De bescherming van de inzittenden is redelijk, aldus de Europese veiligheidsorganisatie. De bescherming van kinderen wordt echter als redelijk tot slecht beoordeeld.

Dacia Jogger is gebaseerd op Sandero Stepway

Vorig jaar haalde de Dacia Sandero Stepway - waarop de Jogger is gebaseerd - nog met de hakken over de sloot een Euro NCAP-score van twee sterren. Dat de Jogger nu afzakt naar één ster komt onder meer doordat hij geen gordelverklikker op de achterbank heeft. Wat ook niet helpt, is dat zijn automatische noodremsysteem geen voetgangers en fietsers herkent.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties