Nieuws

Compleet nieuwe Kia Carnival

Compleet nieuwe Kia Carnival

Kia presenteert de Europese en daarmee korte versie van de Carnival. Als wereldprimeur zal de auto te zien zijn op de Autosalon van Genève. De nieuwe Carnival biedt plaats aan 7 personen en beschikt over elektrische schuifdeuren.

Eerder al liet Kia de lange versie van de Carnival zien. Dat model is bedoeld voor de Amerikaanse markt en zal bij ons niet leverbaar worden. Deze korte versie is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld. Ondanks het feit dat dit een korte variant is, heeft Kia ervoor gekozen 7 stoelen in de Carnival te plaatsen. De stoelen staan opgesteld in een 2+3+2 opstelling. De achterste vijf stoelen kunnen worden verschoven, versteld, omgeklapt of uit de auto worden genomen. Aan beide kanten van de auto heeft Kia schuifdeuren gemonteerd. Afhankelijk van de uitvoering zijn zowel de deuren als de achterklep elektrisch te openen en te sluiten met de afstandsbediening.

Europese uitstraling
Kia heeft er duidelijk werk van gemaakt om de Carnival een Europese uitstraling te geven. Het model oogt een stuk moderner dan zijn voorganger ooit is geweest. Volgens de Zuid-Koreaanse autofabrikant is er veel aandacht besteed aan de afwerking en materiaalkeuze in het interieur.

Twee motoren
Als de nieuwe Carnival in juni dit jaar bij de dealers staat zal Kia twee motoren leveren. Een diesel- en benzinemotor zullen voor de aandrijving zorgen. Exacte specificaties zijn niet bekend maar volgens Kia ligt het vermogen van beide motoren rond de 185 pk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet nieuwe Kia Carnival
Redactie
Door Redactie

Zoeken