Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn onthult twee elektrische auto's

Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn onthult twee elektrische auto's

Gaat Apple nou wél of niet een elektrische auto bouwen? Die vraag houdt de autowereld al een paar jaar bezig. Het Taiwanese conglomeraat Foxconn - dat voor Apple de iPhone fabriceert - is zijn belangrijkste opdrachtgever in ieder geval voor. Onder de merknaam Foxtron komt het bedrijf met twee elektrische auto's: de Model C en Model E. Dit zijn ze ...

De Foxconn Technology Group is een joint venture aangegaan met de Taiwanese autofabrikant Yulon Motors. Foxtron - zoals het nieuwe bedrijf heet - moet op termijn een wereldspeler worden op het gebied van elektrische auto's. Die torenhoge ambitie blijkt uit onder meer het feit dat de Model E samen met Pininfarina is ontworpen en dat Foxtron recent een Amerikaanse fabriek heeft overgenomen van Lordstown Motors (die van de elektrische pick-ups).

Foxtron Model E heeft Pininfarina-design en maximaal 750 pk

Foxtron heeft vandaag drie modellen onthuld, waarvan we er eentje gaan negeren omdat het een elektrische touringcar is: de Model T. Relevanter zijn de Model C en model E. Die laatste is een premium-sedan met maximaal 750 pk en een sprintvermogen om u tegen te zeggen: 2,8 seconden naar 100 km/h. Wat voor batterij er in de Model E ligt, weten we niet, maar Foxtron noemt een elektrische actieradius van 750 kilometer.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Taiwanese iPhone-fabrikant Foxconn onthult twee elektrische auto's

Model C wordt een BMW iX3-concurrent met bereik van 700 km

De Model C is een elektrische suv, die met zijn lengte van 4,64 meter en wielbasis van 2,86 meter in de klasse van de BMW iX3 en Jaguar I-Pace valt. Ook over de Model C is nog weinig bekend. We weten alleen dat de zevenzits suv in 3,8 seconden naar 100 km/h sprint en een bereik van maximaal 700 kilometer heeft. De Foxtron Model C en Model E komen in 2023 op de markt, eerst in het thuisland Taiwan.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties