Nieuws

Multifunctioneel platform: Lotus APX

Multifunctioneel platform: Lotus APX

Lotus laat in Genève zien dat de autofabrikant meer kan dan alleen sportauto´s bouwen. Lotus presenteert de APX, een conceptcar die laat zien dat het door Lotus ontwikkelde VVA-platform is te gebruiken voor veel verschillende auto´s.

Lotus Engineering heeft een revolutionair platform ontwikkeld. Het platform dat als Versatile Vehicle Architecture (VVA) door het leven gaat is geschikt voor diverse voertuigsoorten. Voor de gelegenheid heeft Lotus Design de APX ontworpen. Deze crossover is een kruising tussen een sportauto en een stationwagon. Lotus heeft geen productieplannen met de auto, maar wil hiermee laten zien wat er mogelijk is met VVA.

Kostenbesparend
Het VVA-platform van Lotus is geschikt voor allerlei voertuigsoorten. Hierdoor zijn er aanzienlijke kosten te besparen op de ontwikkeling en bouw van auto´s. Met de APX Conceptcar wil Lotus in Genève haar visitekaartje afgeven. De Engelse autofabrikant grijpt de gelegenheid tevens aan om een nieuwe motor te presenteren. De 3.0 liter supercharged V6-motor die de APX aandrijft levert een vermogen van 300 pk.

 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken