Nieuws

Speedster opvolger: Opel GT

Speedster opvolger: Opel GT

Dit is de nieuwe Opel GT, opvolger van de Speedster en de legendarische GT. De compleet nieuwe Opel GT debuteert in Genève. De GT wordt op de achterwielen aangedreven door een 260 pk sterke viercilinder turbomotor.

In de jaren ´70 was de Opel GT (Coupé) een zeer populaire auto. Eind jaren ´90 presenteerde Opel de Speedster. De Speedster was ontwikkeld in samenwerking met Lotus. Alweer een tijdje is de Speedster niet meer leverbaar. Opel presenteert met de GT in één klap een opvolger voor zowel de Speedster als de legendarische GT.

Opel-kenmerken
De nieuwe GT is gebaseerd op de Pontiac Solstice en Saturn Sky. Dat is dan ook duidelijk te zien in het lijnenspel van de sportieve cabriolet. Dankzij de kenmerkende grille, knik in de voorbumper en motorkap en de herkenbare achterlichten is het toch een Opel geworden. Dat neemt niet weg dat de auto heel duidelijk afstamt van twee zustermerken uit het GM-concern.

260 pk turbomotor
Een stoffen kap kan volledig onder een afdekking verdwijnen waardoor de GT open gereden kan worden. Voor de sportieve prestaties staat een 2.0 liter turbomotor garant. De motor levert een vermogen van 260 pk en sleurt de GT in minder dan 6 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 230 km/h. De voorin geplaatste motor en de achterwielaandrijving bieden de bestuurder van de GT een goede gewichtsverdeling en daardoor veel rijplezier.

Voorjaar 2007
Op de Autosalon van Genève zal de nieuwe Opel GT zijn werelddebuut beleven. De auto staat in het voorjaar van 2007 bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Speedster opvolger: Opel GT
Redactie
Door Redactie

Zoeken