Nieuws

Tweezits sportauto van Prodrive: P2

Tweezits sportauto van Prodrive: P2

Subaru-tuner Prodrive komt met een eigen sportauto in de vorm van deze P2. De auto is een conceptcar en grotendeels gebaseerd op Subaru-techniek. Productie is niet uitgesloten.

Prodrive houdt zich voornamelijk bezig met het preparen van Subaru´s voor de WRC. Maar de Engelse Subaru-specialist kan veel meer. In de vorm van deze P2 laat Prodrive zien waartoe zij in staat zijn. De auto is compleet ontworpen, ontwikkeld en gebouwd door Prodrive. Het idee komt van Prodrive-topman David Richards en de auto is in negen maanden tijd ontwikkeld.
 

Prestaties van topniveau

De tweezits sportauto is gebaseerd op het onderstel van de kleine Subaru R1. De motor is afkomstig uit de Impreza. De 2.0 liter viercilinder is door Prodrive aangeast en levert een vermogen van 349 pk. Het koppel ligt op 575 Nm. Prodrive belooft een acceleratie van 0-100 km/h in minder dan 4 seconden en een topsnelheid van 280 km/h. Deze prestaties zijn mede mogelijk dankzij het relatief lage gewicht van 1.100 kg.
 
ALS en ATD
Afkomstig uit de WRC-auto is ALS ofwel Anti-Lag System. Dit systeem kan de turbodruk bij lage snelheden op peil houden waardoor er een hoger vermogen en koppel beschikbaar is. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en brengt het vermogen over op alle vier de wielen. Prodrive´s ATD (Active Torque Dynamics) maakt gebruik van een actief centrale en actief achterdifferentieel. Het koppel wordt zodoende verdeeld tussen de voor- en achteras en tussen de beide achterwielen. Dit zorgt voor optimale grip in snelle bochten. Om een voorbeeld te noemen; stel dat de auto onderstuurd raakt, dan wordt er meer koppel naar de achterwielen gestuurd.
 

Niet Spartaans

Ondanks het feit dat we hier te maken hebben met een rasechte sportauto is de auto niet Spartaans. Elektrische ramen, stuurbekrachtiging en een radio met 6 speakers zijn in de P2 gemonteerd. De kuipstoelen en diverse aluminium details sieren het interieur op.
 

Geen productieplannen

Prodrive heeft zelf geen plannen om de auto in productie te nemen. Ondanks dat het hier een conceptcar betreft is de auto wel geheel productierijp. Een geïnteresseerde autofabrikant kan dan ook zeker bij Prodrive terecht. De verkoopprijs zal dan rond de £ 40.000,- komen te liggen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Tweezits sportauto van Prodrive: P2
Tweezits sportauto van Prodrive: P2
Tweezits sportauto van Prodrive: P2
Tweezits sportauto van Prodrive: P2
Redactie
Door Redactie

Zoeken