Nieuws

Open Mitsubishi Eclipse

Open Mitsubishi Eclipse

Na de komst van de nieuwe Eclipse in 2004 presenteert Mitsubishi nu de Eclipse Spyder. Deze opent variant van de sportauto Eclipse zal voorlopig voorbehouden blijven aan de Amerikaanse markt.

Mitsubishi presenteerde in 2004 de nieuwe Eclipse Coupé. Het is inmiddels alweer de vierde generatie van de sportauto. Na twee eerdere generaties van de Eclipse Spyder zijn we nu aanbeland bij de derde. De auto is geheel gebaseerd op de Coupé en voorzien van een geheel elektrisch bedienbare softtop. Het openen en sluiten van het dak neemt 19 seconden in beslag.
 

Interieur

De Eclipse Spyder is vormgegeven volgens de laatste designkenmerken van Mitsubishi. Moderne kenmerken van deze open sportieveling zijn de LED-achterlichten en de ijsblauwe verlichting van het instrumentarium. Standaard wordt de auto geleverd met 17 inch lichtmetalen wielen. Een uitgebreid audiosysteem met een totaal van 650 watt aan vermogen en een flinke subwoofer zorgt voor een stevige bass. Het audiosysteem is afkomstig van Rockford Fosgate en ondersteunt onder andere MP3-files.
 

Twee motoren

Net als de Coupé zal ook de Eclipse Spyder worden geleverd als GS en GT. De GS wordt aangedreven door een 2.4 liter 4-cilinder met een vermogen van 162 pk. Een handgeschakelde vijfbak is standaard en een 4-traps automaat staat op de optielijst. De GT wordt aangedreven door een 3.8 liter V6 met een vermogen van 260 pk. Deze motor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en kans naar wens met een 5-traps automaat worden geleverd.
 

Niet voor ons

Mitsubishi zal de Eclipse Spyder niet naar ons land halen. Hij blijft voorlopig alleen aan de andere kans van de oceaan in de verkoop.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Open Mitsubishi Eclipse
Open Mitsubishi Eclipse
Redactie
Door Redactie

Zoeken