Nieuws

DaimlerChrysler bank sponsor Christijan Albers

DaimlerChrysler bank sponsor Christijan Albers

Christijan Albers zal tijdens het DTM-seizoen 2004 in een AMG-Mercedes C-klasse rijden. Na Opel en Audi maakt dus ook Mercedes de overstap naar een andere auto.

De foto is nog genomen met de CLK-DTM wat mogelijk voor verwarring zorgt. Navraag bij DaimlerChrysler Nederland maakte het geheel duidelijk. Met zowel Opel als Audi is afgesproken om niet meer in een coupé te gaan rijden maar in een vierdeurs sedan. Zo liet Opel eerder al weten met een Vectra GTS voor de dag te komen en Audi zal met de A4 ten strijde gaan.

Christijan Albers mag dus gaan rijden in de Mercedes C-klasse AMG. Het desbetreffende contract hiervoor is ondertekend.
Christijan Albers (24) begint zijn vierde seizoen in de Mercedes-Benz Tourenwagen Masters en het is zijn tweede seizoen voor het HWA-team. In het afgelopen jaar behaalde hij in tien races vier overwinningen en dat is meer dan iedere andere coureur bereikt heeft. Albers werd tweede met 64 punten en eindigde daarmee op vier punten achter de kampioen, zijn teamgenoot Bernd Schneider.

De DaimlerChrysler Bank, financieel dienstverlener voor de automobielen van het DaimlerChrysler concern, steunt voor de eerste keer de deelname van Mercedes-Benz Motorsport aan de DTM. Dit betekent dat Christijan Albers zal gaan rijden met opdruk van de DaimlerChrysler Bank.

Albers rijdt in één van de vier modellen van de AMG-Mercedes C-Klasse die voor het eerst in het nieuwe DTM seizoen ingezet zal worden. Opvallend is de lak die voor zijn auto is gebruikt en die aan het glimmende metaal van een kluis doet denken. Christijan Albers: "Een fantastisch design, nu rijd ik in de snelste kluis ter wereld. Ik verheug me al op de eerste testritten en het eerste seizoen met de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse en ik zal me volledig inzetten om het vertrouwen dat Mercedes-Benz en sponsor DaimlerChrysler Bank in mij gesteld hebben te rechtvaardigen. Ik ga ervan uit dat de concurrentie nog sterker zal zijn dan in het afgelopen jaar en daarom zal de DTM 2004 gegarandeerd de beste worden." Het seizoen start op 18 april met de openingsrace op Hockenheim.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken