Nieuws

Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D

Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D

Na diverse aankondigingen en wat beeldmateriaal komt Connaught nu met definitieve gegevens over de Connaught Type-D. De Engelse fabrikant komt in 2006 met de Connaught Type-D GT Syracuse Edition. Productie: 100 stuks.

Het Engelse automerk Connaught werd in 2002 nieuw leven ingeblazen. Met aan het hoofd twee ex-werknemers van Jaguar presenteerde Connaught een tijdje geleden de eerste hybride-sportauto met een V10. De Connaught Type-D zal eind 2006 in productie gaan. Daaraan voorafgaand presenteert Connaught de Type-D GT Syracuse Edition. Deze speciale auto is een eerbetoon aan de overwinning die Tony Brooks behaalde in 1955. Hij reed met een Connaught tijdens zijn eerste Grand Prix. Daarbij liet hij direct al de concurrentie achter hem en behaalde de overwinning op het circuit van Syracuse.
 

300 pk

De Connaught Type-D GT Syracuse Edition wordt aangedreven door een V10. In tegenstelling tot de ´gewone´ Type-D is de Syracuse Edition geen hybride-auto. De 2.0 liter V10 levert een vermogen van 300 pk en een koppel van 371 Nm. In combinatie met het lage gewicht van 950 kg weet de auto bijzonder goede prestaties te leveren. Een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/h is binnen 5 seconden een feit en de topsnelheid ligt op 273 km/h.
 

Luxe interieur

Ondanks de topprestaties is de Connaught Type-D GT Syracuse Edition voorzien van vele luxe en opties. Het 2+2 zits interieur is volgens Connaught bijzonder ruim. De lederen bekleding is geheel naar wens in een bepaalde kleur uit te voeren. De aluminium accenten maken de sportieve sfeer compleet. Climate control, keyless entry, een startknop en een uitgebreid audiosysteem zijn standaard gemonteerd. Zelfs aan de veiligheid van kinderen is gedacht door het monteren van ISOfix-bevestigingspunten voor de kinderzitjes.
 

100 stuks

Geinteresseerden in de Connaught Type-D GT Syracuse Edition moeten snel zijn want de Engelse fabrikant maakt slechts 100 stuks van de sportauto. Een aanbetaling van 20% behoort tot de voorwaarden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D
Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D
Nieuwe Engelse sportauto: Connaught Type-D
Redactie
Door Redactie

Zoeken