Nieuws

Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan

Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan

We wisten al een tijdje dat de Volkswagen Arteon er een broertje bij zou krijgen. Sterker nog, we hadden hem al stiekem gespot. Maar nu is het ook officieel: op 24 juni gaat het doek van de Volkswagen Arteon Shooting Brake. Daarnaast heeft de gewone Arteon een flinke opfrisbeurt ondergaan.

Wij zijn best fans van de Volkswagen Arteon. Hij oogt ingetogen dik, hij heeft geen lijn te veel en hij rijdt ook nog eens prettig. Dat de ontwerpers met een schuin oog naar de Renault Talisman hebben gekeken, zij hun vergeven. Maar dat het interieur rechtstreeks uit de Volkswagen Passat is overgenomen, dat vinden we nu écht jammer.

Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan

Het lijkt erop dat Volkswagen zich onze kritiek heeft aangetrokken. Want behalve de nieuwe carrosserievariant, is het gewijzigde interieur volgens Volkswagen een van de belangrijkste wijzigingen aan de gefacelifte Arteon en de Arteon Shooting Brake. We zijn benieuwd! Als het nu maar niet het dashboard van de recentelijk gefacelifte Passat wordt ...

En er is meer

De gewijzigde Arteon krijgt dus een nieuwe carrosserievariant en een nieuw dashboard, maar er is meer. Volkswagen kondigt een grotere motorenkeus aan en spreekt van een 'efficiency-slag' waarmee hogere vermogens aan een lagere uitstoot worden gekoppeld. Als daar geen hybrideversies bij zitten, dan weten we het niet meer ... Ook op veiligheidsgebied zet de vernieuwde Arteon stappen, waardoor 'verregaand automatisch rijden mogelijk wordt'.

Details over de techniek onthult Volkswagen tot dusver niet, daarop moeten we nog drie weken wachten. Wordt vervolgd!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan
Volkswagen Arteon Shooting Brake komt eraan
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken