Nieuws

Helaas! Er komt geen Formule 1-race op Zandvoort dit jaar

Helaas! Er komt geen Formule 1-race op Zandvoort dit jaar

De Grand Prix van Nederland op het Circuit Zandvoort zou begin mei worden verreden, maar werd door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld. Helaas lukt het niet om de race met publiek later dit jaar in te halen. Daarom heeft de organisatie besloten om de Formule 1-wedstrijd op Zandvoort definitief uit te stellen naar 2021.

"We waren helemaal klaar voor de race en dat zijn we nog steeds", aldus directeur Jan Lammers. "De Formule 1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment - de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort - graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moet kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten."

Kaartjes blijven geldig

Wanneer de Grand Prix van Nederland in 2021 wordt gehouden, is nog niet bekend. De Formule 1-organisatie moet de agenda voor volgend jaar nog opstellen. Alle reeds toegewezen kaartjes blijven geldig. Mensen die er in 2021 niet bij kunnen zijn, kunnen hun geld terugkrijgen.

Eerste race 2020 in juli?

De Formule 1-organisatie wil het seizoen 2020 begin juli van start laten gaan in Oostenrijk. Vooralsnog is het de bedoeling dat de meeste races zonder publiek worden verreden. De hoop is dat er tussen juli en het einde van dit jaar nog vijftien tot achttien wedstrijden gehouden kunnen worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken