Nieuws

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Vaak vallen het stroomverbruik, de actieradius en de laadsnelheid van elektrische auto's in de praktijk vies tegen. Maar soms word je ook positief verrast. Althans, dat beweren ze bij Ford. Praktijktests tonen volgens de fabrikant aan dat de Ford Mustang Mach-E liefst 30 procent sneller snellaadt dan verwacht.

Je zou toch denken dat een serieus grote fabrikant als Ford wel een stel bovenmatig slimme computerboys en -girls moet kunnen vinden. Toch hebben praktijktests met de Ford Mustang-E aangetoond dat het accupakket sneller op te laden is dan de Ford-nerds hadden berekend. En niet een béétje sneller, maar 30 procent sneller.

Mustang Mach-E doet 119 km in 10 minuten

In de praktijk komt het erop neer dat je de elektrische Mustang maar 10 minuten aan een Ionity-snellader hoeft te hangen om 119 kilometer extra rijbereik te krijgen. Tenminste, als je een Mustang met het grootste accupakket (98,8 kW) en alleen achterwielaandrijving hebt. Bij een Ford Mustang Mach-E met dezelfde batterijcapaciteit en vierwielaandrijving levert 10 minuten aan de snellader een actieradius van 107 kilometer op.

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Had jij je zinnen gezet op de goedkoopste Mustang Mach-E van 49.925 euro? Dan moet je het doen met het standaardaccupakket (75,7 kWh). Daarbij levert 10 minuten snelladen 91 kilometer aan actieradius op (85 km met vierwielaandrijving).

In drie kwartier voor 80 procent vol

Zo'n korte doch efficiënte laadsessie is vooral fijn als je onderweg twijfelt of het accupakket nog genoeg prik heeft om je op je bestemming te brengen. Begint je accu te piepen maar moet je duidelijk verder dan 100 kilometer rijden? Dan is het prettig om te weten dat het grootste accupakket in drie kwartier van tien tot tachtig procent van zijn capaciteit kan worden opgeladen. Bij de Mustang Mach-E met standaardbatterij duurt dat zelfs maar 38 minuten.

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Actieradius elektrische Ford Mustang Mach-E

Overigens is het nog de vraag hoe vaak je met een Mustang Mach-E onderweg moet bijladen. Volgens de WLTP-cyclus kom je afhankelijk van het gekozen accupakket 450 tot 600 kilometer met een volledig opgeladen auto. Dus ook een retour Groningen - Utrecht moet geen probleem zijn. voor de volledig elektrische Mustang Zeker niet als je je netjes aan de maximumsnelheid houdt.

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer
Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Wanneer komt de Mustang Mach-E naar Nederland?

IJs en corona dienende, worden de eerste volledig elektrische Mustangs Mach-E eind 2020 aan Nederlandse klanten afgeleverd. Overigens is de First Edition via voorintekening al uitverkocht.

Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer
Ford Mustang Mach-E laadt als de brandweer

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken