Nieuws

Spaanse politie pakt autodief met goede smaak

Spaanse politie pakt autodief met goede smaak

Toen de Spaanse politie een 42-jarige man arresteerde voor de diefstal van een generator vonden de agenten op zijn boerderij een indrukwekkende autoverzameling. De dief bleek smaak te hebben, want hij had zesentwintig homologatiespecials en hot hatchbacks in zijn schuur staan.

De 42-jarige Spaanse man uit Getaria had een zware generator van een bouwplaats gestolen. Agenten vonden de machine onder een doek op de boerderij van de dief, waar ze ook stuitten op een schuur vol met automobiele juweeltjes. De man had een collectie opgebouwd met daarin onder meer diverse generaties Mitsubishi Lancer Evolution en Subaru Impreza WRX STi, een Ford Sierra RS Corsworth, Ford Escort RS Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II, BMW E30 M3, BMW E36 M3, Renault 5 Turbo, Peugeot 205 GTI en meer.

Gone in Sixty Seconds

Het is vooralsnog niet bekend waar de auto's vandaan komen. De dief moet vele jaren aan zijn collectie hebben gewerkt, want dit soort zeldzame auto's steel je niet zomaar. Waarschijnlijk opereerde de man niet in zijn eentje, maar had hij een team om zich heen, à la Nicholas Cage in Gone in Sixty Seconds. De Spanjaard is opgepakt en aangeklaagd voor onder meer de diefstal van de generator, het bezit van vuurwapens en het vervalsen van de serienummers van de gestolen auto's.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken