Nieuws

Helaas! Techno Classica gaat definitief niet door dit jaar

Helaas! Techno Classica gaat definitief niet door dit jaar

Techno Classica - de grootste klassiekerbeurs ter wereld - zou dit jaar van 25 tot en met 29 maart worden gehouden, maar dat kon vanwege de coronacrisis natuurlijk niet doorgaan. Uitstel naar de zomer blijkt niet haalbaar te zijn. Dus slaat Techno Classica dit jaar over. De volgende editie staat gewoon voor april 2021 in de agenda.

De organisatoren van Techno Classica hebben in die zin weinig keus. In Duitsland geldt een verbod op grote evenementen tot 31 augustus, dus behoort een alternatieve datum in juni niet tot de mogelijkheden. Daarbij is het door de reisbeperkingen vrijwel onmogelijk om nu een evenement met zoveel internationale deelnemers te organiseren. Een Techno Classica-beurs in 2020 zit er dus niet meer in.

Essen Motor Show

Liefhebbers moeten daarom tot volgend jaar wachten. Techno Classica wordt dan van 7 tot en met 11 april gehouden in de beurs van Essen. Schrale troost is dat de Essen Motor Show (28 november - 6 december) dit jaar een vleugje Techno Classica meekrijgt. De bekende tuningbeurs zal een speciale Classic & Prestige Salon krijgen in hal 1 en 2.

Coronavirus

Het coronavirus maakt nogal wat slachtoffers op autogebied. Diverse autoshows zijn afgeblazen, de Formule 1 gaat het seizoen 2020 volgens een aangepast schema rijden (de eerste race is waarschijnlijk de Grand Prix van Oostenrijk in juli), de DTM ligt stil en er worden nauwelijks nog auto's verkocht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken