Nieuws

Nieuwe BMW 2-serie Coupé wordt geen knapperd

Nieuwe BMW 2-serie Coupé wordt geen knapperd

Oké, oké ... eerst maar even een disclaimer dan. Over smaak valt niet te twisten, dus als jullie de aankomende BMW 2-serie Coupé een fraaie verschijning vinden, dan kan dat natuurlijk. Wat ons betreft - voor zover we dat kunnen zien op deze spionagefoto's - lijkt de nieuwe tweedeurs geen bijzonder fraaie auto te worden in ieder geval.

Niet alleen Audi zit wat ons betreft helemaal verkeerd qua design, ook BMW doet het niet al te best de laatste tijd. We noemen de 4-serie (die nieren!), de 8-serie (wat een slagschip), de Z4 (oogt lomp en groot) en de 6-serie GT (heeft iemand van jullie die ooit al eens op de openbare weg gezien?). Met de 2-serie Coupé zet BMW simpelweg de trend door, zo lijkt het, want de 1-serie Coupé en de eerste generatie 2-serie Coupé waren ook al geen hoogstandjes. Niet lelijk, maar gewoon een beetje dertien-in-een-dozijn. Ze waren eigenlijk alleen als 1M en M2 echt onderscheidend.

Algemene BMW-neus

Hoe dan ook, op bijgaande foto's is de nieuwe generatie 2-serie Coupé te zien. En die lijkt al net zo middle-of-the-road te worden. Met een soort algemene BMW-neus - het lijkt alsof een computerprogramma random wat BMW-elementen bij elkaar heeft gegooid - en een achterzijde die ook van een ander merk zou kunnen zijn. Aan het kleine M'etje onder de voorbumper kunnen we zien dat dit een sportief aangeklede versie is. Vandaar het frontspoilerwerk en die nepdiffuser achter.

Nieuwe BMW 2-serie Coupé wordt geen knapperd

Toekomstige BMW M2

Waarschijnlijk wordt de BMW 2-serie Coupé wel weer gewoon een ontzettend leuke auto om in te rijden. Want in tegenstelling tot de 2-serie Gran Coupé - die voorwielaandrijving heeft - stuurt de tweedeurs zijn aandrijfkrachten naar de achterwielen. Ook komt er op termijn een M2-variant, die een zescilinder turbomotor met meer dan 400 pk gaat krijgen. Ook wordt de carrosserie natuurlijk opgeleukt met verbrede wielkasten, vier pijpen achter en dikke BMW M-wielen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken