Nieuws

Coronavirus: Ook Formule 1-race op Zandvoort uitgesteld

Definitief: Formule 1-race op Zandvoort uitgesteld wegens coronavirus

De Formule 1-organisatie liet het Circuit Zandvoort lang in spanning. Pas vandaag kwam er duidelijkheid over de Grand Prix van Nederland. Die wordt vanwege het coronavirus niet begin mei verreden, maar later in het jaar. Wanneer precies is nog niet bekend.

Vorige week stonden alle Formule 1-teams klaar in Melbourne voor de Grand Prix van Australië. Een teamlid van McLaren was gediagnosticeerd met het coronavirus en de wereldwijde uitbraak greep steeds sneller om zich heen. De organisatie van de Formule 1 aarzelde lang, maar besloot op het laatste moment toch de stekker uit de race te trekken. Kort daarna werd gemeld dat de races in Bahrein en Vietnam werden uitgesteld.

Ook Spanje en Monaco later

Het leek er heel even op dat de Grand Prix van Nederland de eerste race van het seizoen zou worden. Bronnen meldden echter al dat de race op het Circuit Zandvoort zou worden uitgesteld, alleen moesten de organisatoren van de wedstrijd tot vandaag wachten op antwoord. De Grand Prix van Nederland (3 mei) en ook die van Spanje (10 mei) en Monaco (24 mei) worden niet op de oorspronkelijke data verreden.

Kaartjes blijven geldig

De Formule 1-organisatie hoopt een aantal races in de zomerstop te kunnen inhalen, maar dat zal lastig worden. Wat de nieuwe datum wordt voor de Grand van Nederland is niet bekend. Voor nu is het enige dat Circuit Zandvoort kan melden dat de reeds verkochte kaarten gewoon geldig blijven. Hoe dan ook, zullen de Nederlandse raceliefhebbers en fans van Max Verstappen teleurgesteld zijn.

Le Mans naar september

Eerder vandaag kwam de 24 uur van Le Mans met een mededeling. Het legendarische motorsportevenement wordt niet langer in juni gehouden, maar wordt verschoven naar september. De Automobile Club de l'Ouest - die de 24 uur van Le Mans al sinds 1923 organiseert - is er vroeg bij en heeft ervoor gekozen om het zekere voor het onzekere te nemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken