Breaking news

'Formule 1-race op Zandvoort wordt zo goed als zeker uitgesteld'

'Formule 1-race op Zandvoort wordt uitgesteld'

Na de Grand Prix van Australië zijn ook de Grand Prix van Bahrein en Vietnam afgeblazen in verband met het coronavirus. De organisatie van de Formule 1 - Formula One Management (FOM) - heeft in een persbericht gezegd dat het seizoen 2020 pas eind mei van start gaat. En dat betekent dat er begin mei ook geen race op Zandvoort plaatsvindt.

Website GPToday schrijft op basis van bronnen binnen de Zandvoort-organisatie dat de Grand Prix van Nederland wordt uitgesteld. De organisatie komt later met een verklaring. FOM schrijft in zijn bericht alleen over de Grand Prix van Bahrein en Vietnam. Wel staat er dat het kampioenschap "eind mei in Europa gaat beginnen". De Grand Prix van Nederland zou op 3 mei worden gehouden. Verder is het onzeker of de Grand Prix van Spanje (10 mei) wordt verreden.

Mogelijk eind juni pas

Op Twitter schrijft de Formule 1-organisatie dat de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Als de uitbraak nog veel sneller groeit, kan het kampioenschap ook pas eind juni beginnen, zoals Red Bull-adviseur Helmut Marko vanmorgen al zei. De Formule 1 hoopt dit jaar tijdens de zomerstop de uitgestelde races in te halen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken