happy monday

Alfa Romeo is heel erg slecht in photoshoppen

Alfa Romeo is heel erg slecht in photoshoppen

Dat Alfa Romeo het financieel moeilijk heeft, is bekend. Maar zouden ze zo op zwart zaad zitten, dat ze geen fatsoenlijke foto’s meer kunnen maken? Want kijk maar eens naar deze barslecht geshopte driftplaat van de nieuwe Alfa Romeo Giulia GTAm. Die komt ons akelig bekend voor.

Biep, boop, boop! Even in de tijdmachine terug naar 2015, toen Alfa Romeo de Giulia Quadrifoglio presenteerde. De 510 pk sterke sportsedan moest een echte BMW M3-killer worden, maar dat is in ieder geval wat verkoopcijfers betreft niet gelukt. Om ons lekker te maken, stuurde Alfa Romeo de Giulia Q naar het circuit, waar een testpiloot wat vette drifts neerlegde, zoals je op deze foto kunt zien. Kont naar buiten, tegensturen en roken maar!

Alfa Romeo is heel erg slecht in photoshoppen

Gran Turismo Alleggerita

En nu voorwaarts naar afgelopen week. Op de Autosalon van Genève – of eigenlijk niet, want die werd vanwege het coronavirus afgelast – onthulde Alfa Romeo de Giulia GTA en GTAm. De aloude typeaanduiding staat voor ‘Gran Turismo Alleggerita’, waarbij dat laatste woord ‘lichter gemaakt’ betekent. Alfa Romeo bouwt slechts driehonderd exemplaren van de GTA en GTAm, die 30 pk sterker zijn dan de Giulia Q en 100 kilo lichter.

Alfa Romeo is heel erg slecht in photoshoppen

Screenshot uit oude PS2-game?

Om de autopers van beeldmateriaal te kunnen voorzien, schoot de Italiaanse fabrikant wat fraaie beelden van de Giulia GTA en GTAm. Maar vreemd genoeg zat er één foto bij die compleet uit de toon viel bij de rest. Het lijkt een screenshot uit een oude PlayStation 2-racegame, met korrelige graphics en een gebleekt kleurenpalet. Maar nee, het is een amateuristische shop op basis van het oude Giulia Q-beeld. Kom op, Alfa! Zo wordt het natuurlijk nooit wat met jullie …

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

happy-monday

Begin je (werk)week met een glimlach!

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Happy Monday’. Elke maandagmorgen om 7.00 uur trakteren we je in deze rubriek op een leuk en vrolijk nieuwtje om de werkweek te beginnen!

Zoeken