Nieuws

Opel Meriva OPC

Snelle mini-MPV: Opel Meriva OPC

Op de 38ste Essen Motor Show presenteert Opel volgende week de Meriva OPC. De Meriva is het vijfde model in de nieuwe OPC-serie die nu bestaat uit de Astra, Vectra (Station) en Zafira. Een 180 pk sterke 1.6 zorgt voor de aandrijving.

Snelle mini-MPV: Opel Meriva OPC
Opel presenteerde kort geleden de vernieuwde Meriva. Daarbij kondigde de fabrikant tevens aan dat er een Meriva OPC zou komen. Het model staat volgende week als wereldprimeur op de Motor Show in Essen. De 38ste editie van de Essen Motor Show staat traditiegetrouw in het teken van tuning en styling. Opel presenteert in Essen haar compleet nieuwe OPC-serie met als primeur de Meriva OPC.
 
1.8 liter turbomotor
De mini-MPV wordt aangedreven door een 1.8 liter turbomotor. De motor weet een vermogen van 180 pk op te brengen. Daarmee is een topsnelheid van 222 km/h mogelijk. De acceleratie naar honderd is nog niet bekend.
 
Rijke uitrusting
Opel´s vijfzitter met flexibel in te delen interieur zal als OPC-versie rijk worden uitgerust. In Duitsland zal de Meriva OPC € 23.000,- gaan kosten. Voor dat geld zal de Meriva OPC zijn uitgerust met onder meer Adaptive Forward Lightning, een complete bodykit, lichtmetalen wielen en een opgeleukt interieur. Verdere specificaties van de Meriva OPC worden in Essen bekend gemaakt. Opel heeft inmiddels laten weten dat de Meriva OPC niet naar Nederland komt.
Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Snelle mini-MPV: Opel Meriva OPC
Snelle mini-MPV: Opel Meriva OPC

Zoeken

Merk- & modeldossiers