Nieuws

We komen alleen maar meer in de file te staan! Dit is waarom

We komen alleen maar meer in de file te staan! Dit is waarom

Gek van het in de file staan? Bereid je dan maar voor. Het wordt de komende vijf jaar namelijk alleen maar erger, volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

Tussen nu en 2024 komt er op de hoofdwegen 8 procent meer verkeer bij, zo verwacht het KiM. Als we naar alle Nederlandse wegen kijken, zal die toename 5 procent bedragen. Dat komt met name door de economische groei en het stijgende aantal inwoners. Uitbreiding van de wegcapaciteit kan het toenemende verkeer slechts ten dele opvangen.

Reistijdverlies

Door het in de file staan, verliezen we met zijn allen tijd. En niet zo’n beetje ook. Volgens het KiM zal het reistijdverlies per afgelegde kilometer in de komende vijf jaar met liefst 14 procent stijgen. Kies je daarom voor de trein, dan wordt het staan. Want het gebruik daarvan zal in 2024 naar verwachting met 16 procent zijn toegenomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken