Nieuws

Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group praten over fusie

Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group praten over fusie

Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group – moedermaatschappij van Citroën, DS, Opel en Peugeot –praten over een fusie, zo hebben de fabrikanten bevestigd. Van Fiat Chrysler is bekend dat het al langer op zoek is naar een partner.

Het nieuws werd naar buiten gebracht door Bloomberg en The Wall Street Journal, die meldden dat er meerdere voorstellen op tafel liggen. Er wordt gekeken naar een gelijkwaardige fusie, maar ook naar een overname van Fiat Chrysler door PSA Group. 

Een van de grootste autoconcerns

Samen zijn de twee goed voor een jaarproductie van ruim 8 miljoen voertuigen, waarmee ze – als ze samen zouden gaan – in klap een van de grootste autoconcerns ter wereld zouden worden. Voordeel voor PSA Group is de toegang tot de Amerikaanse markt die Fiat Chrysler het bedrijf kan geven.

Eerdere overnamevoorstellen

Fiat Chrysler – onder leiding van de in 2018 overleden Sergio Marchionne – probeerde in 2015 om een overeenkomst te sluiten met General Motors. Ook heeft de Italiaans-Amerikaanse fabrikant een voorstel aan Renault gedaan, maar dat werd door het Franse bedrijf afgewezen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken