Nieuws

Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot

Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot

Aston Martin had de DBX nog weken onder de pet willen houden, maar helaas … Een fotograaf van een Spaanse website lag op de loer en schoot platen van het gecamoufleerde productiemodel van Astons allereerste suv.

Wat springt het meest in het oog, afgaand op de foto's van Autopista.es? Het front in eerste instantie. Daar kiest Aston Martin voor koplampen en een grille die meer aan de DB11 doen denken dan aan de DBS Superleggera en Vantage. Achterop de DBX is de link met die laatste juist het duidelijkst, met een led-strip die over het gevleugelde Aston Martin-logo naar de andere kant loopt. De foto's zijn van lage kwaliteit, dus het is ons niet helemaal duidelijk wat die grote 7-vorm op de flank is.

Pebble Beach

De DBX heeft een kofferbak waarin ruim 630 liter aan bagage kan worden meegenomen. Astons suv is te bestellen met meerdere Packs: een Touring Pack (met op maat gemaakte kofferset), Pet Pack (met bumperbescherming en een kofferbakafscheiding), Snow Pack (met sneeuwkettingen en dakrek voor ski's) en meer. Op het afgelopen Pebble Beach Concourse d'Elegance schreeft Aston Martin de eerste orders voor de DBX.

“Het is ons niet helemaal duidelijk wat die grote 7-vorm op de flank is”

Twinturbo V8 van AMG

Het model komt in de zomer van 2020 op de markt en wordt aangedreven door een twinturbo V8 van Mercedes-AMG. De krachtbron ligt ook in de Vantage en DB11 V8, maar is in de DBX iets sterker, met een vermogen van 550 pk en 700 Nm koppeln. Volgens Aston Martin haalt de suv daarmee een top van meer dan 290 km/h. Met een rondetijd van minder dan 8 minuten op de Nordschleife komt hij qua prestatieniveau in de buurt van de Alfa Romeo Stelvio Q.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot
Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot
Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot
Gesnapt! Aston Martin DBX open en bloot
Redactie
Door Redactie

Zoeken