Nieuws

'God, Guns and America' - Amerikaanse Ford-dealer geeft bijbels, vlaggen en geweren weg

'God, Guns and America' - Amerikaanse Ford-dealer geeft bijbels, vlaggen en geweren weg

Neem gerust de tijd om met je ogen te rollen, want dit bericht laat weer eens zien hoe krankzinnig de Verenigde Staten eigenlijk zijn. Komt-ie: een Ford-dealer in South Carolina is een speciale 'God, Guns and America'-actie begonnen, waarbij kopers een bijbel, vuurwapen en Amerikaanse vlag bij een nieuwe of gebruikte auto krijgen.

"Oktober is een rare maand in de autowereld", zegt Carolina Ford-manager Derrick Hughes tegen de Detroit Free Press. "We moeten iets verzinnen, want oktober is voor ons de slechtste verkoopmaand, en november de op een na slechtste." Dus begon hij op 1 oktober met 'God, Guns and America'.

Geen politiek statement

Hughes zegt geen politiek statement te willen maken. Hij maakt gewoon gebruik van het feit dat veel inwoners van South Carolina van jagen houden, patriottistisch zijn en trouw naar de kerk gaan. 'God, Guns and America' loopt nog steeds, al zijn de advertenties op social media - na alle media-aandacht - weggehaald.

Voucher voor een geweer

Iedereen die bij Carolina Ford een nieuwe of gebruikte auto koopt, krijgt daar een Amerikaanse vlag, bijbel en voucher bij. Die voucher is 400 dollar waard en kan bij een wapenwinkel worden gebruikt om een vuurwapen te kopen. Als je tenminste door het antecedentenonderzoek komt.

God, Guns and Freedom

Als deze actie jullie bekend voorkomt, dan kan dat kloppen. Vier maanden geleden kwam een Ford-dealer in Alabama met de actie 'God, Guns and Freedom'. Maar die werd op last van Ford geschrapt, aangezien er toen net een dodelijke schietpartij bij een Ford-dealer in San Francisco was geweest.

Niet in strijd met de wet

Carolina Ford mag gewoon doorgaan met zijn 'God, Guns and America'-actie. In een reactie aan de Detroit Free Press laat Ford weten dat zijn dealers onafhankelijke bedrijven zijn. En zo lang een actie niet in strijd is met de wet, mag die gewoon doorgaan.

Computerspelactie

Derrick Hughes van Carolina Ford heeft alweer wat nieuws bedacht overigens. In december komt hij met een iets 'normalere' actie. Dan krijgen kopers nog steeds een Amerikaanse vlag en bijbel bij hun auto, maar ook een computerspel.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken