Nieuws

F1-vooruitblik GP Rusland: Racen rondom het olympisch dorp

F1-vooruitblik GP Rusland: Racen rondom het olympisch dorp

De Grand Prix van Rusland is vrij jong - de eerste werd gehouden in 2014 - en bepaald niet de meest geliefde baan op de kalender. Het circuit is gelegd rondom het terrein waar in 2014 de Olympische Spelen werden gehouden en zoals dat zo vaak gaat met Olympische dorpen, is het sindsdien een redelijk verlaten plek.

Het circuit zelf is een semi-stratencircuit waar enkele goede mogelijk­heden tot inhalen zijn, zoals Max Verstappen vorig jaar liet zien. Hij startte er toen vrijwel achteraan en knokte zich in recordtempo terug naar voren. Hij ging zelfs lange tijd aan de leiding, totdat een pitstop hem terugwierp naar de vijfde plek. Wat als hij vooraan was gestart?

Geen spectaculaire baan

"Ik ken het circuit van Sochi eigenlijk niet", zegt voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde, "ik heb er alleen in de simulator gereden. Het is een medium speed-baantje waar het belangrijk is om een goede flow te hebben. Veel meer is er eigenlijk niet over te zeggen. Ik vind het niet echt een spectaculaire baan. Ik ben bang dat Rusland het spelletje nog niet helemaal snapt en ik word er dan ook bepaald niet warm van."

Sochi Autodrom

Aantal bochten: 18
Circuitlengte: 5848 meter
Ronderecord: 1:36,844 (Valtteri Bottas, 2018)
Aantal ronden: 53
Race-afstand: 309,745 km

Uitslag 2018

1 Lewis Hamilton (Mercedes-AMG)
2 Valtteri Bottas (Mercedes-AMG)
3 Sebastian Vettel (Ferrari)

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken