Nieuws

Formule 1-race gaat gemeente Zandvoort veel meer geld kosten

Formule 1-race gaat gemeente Zandvoort veel meer geld kosten

Tja, daar kon je op wachten … De gemeente Zandvoort had 4 miljoen euro uitgetrokken voor de aankomende Formule 1-race, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Het budget voor de Grand Prix van Nederland "staat onder spanning", staat er in de raadsstukken.

Extra kosten Formule 1 Zandvoort

Want de gemeente had geen rekening gehouden met aanpassingen aan het treinstation en het spoortracé tussen Amsterdam en Zandvoort, las RTL Z in de voorlopige najaarsnota. Eerder werd gesteld dat de kosten daarvoor niet op het bordje van de gemeente terecht mochten komen, maar nu blijkt dat Zandvoort toch 1,2 miljoen euro moet bijdragen. Ook voorziet het huidige budget niet in de kosten voor de lobbyist die het college inhuurde. Hoe hoog die extra kosten zijn, is niet bekend.

Milieubezwaren

Een andere tegenvaller is de rechtszaak die is aangespannen tegen de provincie Noord-Holland. Diverse milieuorganisaties willen dat de vergunning voor de Formule 1-race – die op 3 mei 2020 wordt gereden – wordt ingetrokken. Ze zijn bang dat de nodige aanpassingen aan het circuit Zandvoort het duingebied eromheen zullen aantasten. De provincie heeft het circuit een ontheffing verleend voor die aanpassingen. Zo komen er nieuwe tribunes, een geluidswal en nieuwe wegen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken