Nieuws

'Ik wilde Britse duiker geen pedofiel noemen', liegt Tesla-topman Elon Musk

'Ik wilde Britse duiker geen pedofiel noemen', liegt Tesla-topman Elon Musk

Elon Musk is in een bizarre rechtszaak verwikkeld. In september vorig jaar beschuldigde hij een Britse duiker van pedofilie. Maar nu Musk voor de rechter staat, beweert hij opeens dat zijn 'pedo guy'-opmerking bedoeld was als Zuid-Afrikaanse belediging die 'vieze oude man' betekent.

Voor wie denkt: waar gaat dit in vredesnaam over? Laten we teruggaan naar halverwege vorig jaar. Toen zaten twaalf jonge voetballers en hun coach vast in een Thaise grot. Tesla-oprichter Elon Musk bood het reddingsteam een in alle haast ontwikkelde mini-onderzeeër aan, die uiteindelijk niet werd gebruikt. Duiker Vernon Unsworth – die betrokken was bij de redding van de jongens en hun coach – uitte na de operatie zware kritiek op Musk. Volgens Unsworth was de miljardair vooral uit op publiciteit.

Verontschuldiging

Dat schoot Musk kennelijk zo in het verkeerde keelgat, dat hij Unsworth op Twitter een 'pedo guy' noemde. Al snel kwam de Zuid-Afrikaan daar echter van terug. Hij deletete het bericht en plaatste een verontschuldiging op Twitter. Een verontschuldiging die weinig oprecht was, want een maand later kwam Musk weer terug op de pedofiliebeschuldiging. "Vinden jullie het niet raar dat hij [de Britse duiker – red.] me niet heeft aangeklaagd?"

Kinderverkrachter

Rond dezelfde tijd stuurde Musk twee e-mails naar een journalist van Buzzfeed, waarin hij Unsworth onverbloemd een kinderverkrachter noemt. "Ik stel voor dat jullie in Thailand navragen wat er aan de hand is en stoppen met het verdedigen van kinderverkrachters", schreef Musk. "Hij [Unsworth – red.] is een vrijgezelle, oude blanke man uit Engeland, die al 30 tot 40 jaar in Thailand komt, vooral in Pattaya Beach, waarna hij naar Chiang Rai verhuisde voor een 12-jarig kindbruidje." Unsworth – die al bijna tien jaar samen is met zijn 41-jarige Thaise vriendin – heeft Musk daarop aangeklaagd.

Privédetective

Die laatste komt nu met het belachelijke verweer dat hij 'pedo guy' niet in de letterlijke zin van het woord bedoelde. "Toen ik opgroeide in Zuid-Afrika gebruikten we 'pedo-guy' als een belediging. We bedoelden er 'vieze ouwe man' mee", aldus Musk. Misschien is het waar wat hij zegt, misschien is het niet waar, maar klaar als een klontje blijft dat zijn suggesties op Twitter en zijn e-mails aan Buzzfeed voor een hele andere waarheid staan. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Musk heimelijk een privédetective inhuurde om belastend materiaal over Unsworth te verzamelen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken