Nieuws

Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train

Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train

Bentley viert het feit dat viermalig Le Mans winnaar Woolf Barnato 75 jaar geleden een race heeft gewonnen tegen de Franse Blue Train. Bentley viert dit feit met een speciaal en gelimiteerd model van de Arnage.

De vader van Woolf Barnato maakte zijn fortuin in de juwelen handel. Nadat zijn vader op jonge leeftijd tijdens een bootreis kwam te verdrinken was Woolf al op 2-jarige leeftijd multimiljonair. Woolf kwam samen met een aantal vrienden vaak samen in een Bentley-club voor jonge Bentley-eigenaren. Op een dag maakten zijn vrienden en hij een weddenschep. Volgens Woolf was het mogelijk om sneller dan de trein van Nice (Zuid-Frankrijk) naar Calais (Noord-Frankrijk) te rijden. In die tijd reed over dat traject de Bleu Train. Deze trein vervoerde voornamelijk rijke Engelsen die van London via Calais naar Nice reisten. Woolf Barnato ging de weddenschap aan en won met zijn speciale Bentley Blue Train.
 
Gebaseerd op de Arnage R
Ter ere aan Woolf Barnato en de legendarische Bentley Blue Train presenteert Bentley een limited edition Arnage Blue Train. De auto wordt aangedreven door een 450 pk sterke 6.75 liter V8. Het indrukwekkende koppel van 875 Nm is volledig beschikbaar bij 8.750 toeren per minuut. De Arnage sprint in 5,5 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van bijna 270 km/h.
 
Exterieurkenmerken
Aan de buitenkant is de Arnage Blue Train herkenbaar aan de 19 inch lichtmetalen wielen, glazen schuifdak, verchroomde grille, verchroomde spiegelkappen en speciale uitlaatpijpen. Zowel de voor- als de achterbumper zijn speciaal voor dit model opnieuw vormgegeven. De Arnage Blue Train draagt de zwarte gevleugelde ´B´ zowel aan de buitenkant als in het interieur. Diverse Blue Train badges geven het speciale model nog eens extra aandacht.
 
Interieur
Alle instrumenten en knopjes in het interieur zijn in een zwarte kleur uitgevoerd. De logo´s Blue Train zijn zowel op het dashboard als in de hoofdsteunen terug te vinden. Andere opvallende zaken zijn het speciale houtwerk en het contrasterende stikwerk van het leer.
 
Limited Edition
De speciale Bentley Arange Blue Train wordt in een gelimiteerde serie gebouwd. Alle exemplaren zijn inmiddels verkocht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train
Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train
Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train
Sneller dan de trein: Bentley Arnage Blue Train
Redactie
Door Redactie

Zoeken