Nieuws

Twee kaartjes voor de Formule 1 op Zandvoort? Dat wordt dan 3000 euro!

1 miljoen belangstellenden voor de Dutch GP van 2020 op Zandvoort en maar honderdduizend toegangskaarten. Dat is een garantie voor gedoe. Dat blijkt nu ook weer. Op Marktplaats.nl worden woekerprijzen gevraagd voor mensen die wél kaartjes voor de Formule 1 op Zandvoort wisten te bemachtigen.

Wie op dé tweedehandssite van Nederland op zoek gaat naar kaartjes voor de Dutch Grand Prix van volgend jaar, vliegen de aanbiedingen om de oren. Nou ja, 'aanbiedingen', de meeste verkopers zijn zich er terdege van bewust dat ze goud in handen hebben. In veel gevallen wordt in elk geval niet keurig de kostprijs gevraagd, maar een veelvoud daarvan.

Wel of geen tickets overkopen?

Achteloos worden bedragen van 1500 tot 3000 euro genoemd, tot verdriet van de naar eigen zeggen 'echte' fans die ernaast hebben gegrepen. Zo doet iemand zelfs een oproep op Marktplaats.nl om de kaarten van deze 'woekeraars' níét te kopen. De desbetreffende 'advertentie' gaat vergezeld van de waarschuwing dat je met zo'n duur ticket waarschijnlijk niet eens wordt toegelaten.

Tickets kunnen ongeldig worden verklaard

Is dat zo? Inderdaad meldt de organisatie van de Dutch Grand Prix 2020 op haar site dat het 'strikt verboden' is om tickets door te verkopen of anderszins op commerciële wijze aan te bieden. Om deze woorden kracht bij te zetten, volgt de waarschuwende tekst: "Bij (poging tot) doorverkoop of commercieel gebruik in strijd met de voorwaarden van de organisator, is Formula 1 Dutch Grand Prix gerechtigd de betreffende aanvragen/tickets ongeldig te maken." Dat je het even weet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken