Nieuws

Volkswagen ID.R op Goodwood sneller dan een Formule 1-auto

Volkswagen ID.R pakt Goodwood-record van Formule 1-auto af

De elektrische Volkswagen ID.R is sneller dan een Formule 1-auto. Op de Goodwood-heuvelklim verbeterde hij het twintig jaaroude baanrecord van Nick Heidfeld, dat hij in een McLaren-Mercedes MP3/13 reed.

Vorig jaar pakte de ID.R het absolute record op de Pikes Peak-heuvelklim in de Verenigde Staten en verbeterde hij de beste elektrische tijd op de Nordschleife en tijdens het Goodwood Festival of Speed. Afgelopen weekend keerde Volkswagen terug naar Goodwood House, met maar één doel voor ogen: het baanrecord.

Onder de 40 seconden

Dat werd in 1999 gereden door Formule 1-coureur Nick Heidfeld in een McLaren-Mercedes. Op de 1,86 kilometer lange heuvelklim zette hij een tijd neer van 41,6 seconden. In handen van de Franse coureur Romain Dumas snoepte de ID. R daar 1,7 seconden vanaf. Daarmee kwam hij uit op een tijd van 39,9 seconden.

Record in China

Volkswagen heeft de recordsmaak te pakken, want de ID.R mag nog lang niet met pensioen. Na de zomervakantie wordt de elektrische racewagen naar China verscheept. Op zo'n 1500 kilometer ten zuidwesten van Peking ligt de Tianmen Shan Big Gate Road, een 11 kilometer lange bergweg die zich in 99 bochten wringt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken