Nieuws

Formule 1-vooruitblik: Grand Prix van Canada

Formule 1-vooruitblik: Grand Prix van Canada

Het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal is een buitengewoon fraaie plek voor een Formule 1-race. Het circuit ligt op een artificieel eiland in de St. Lawrence-rivier en is eigenlijk elk jaar de gastheer van een fijne wedstrijd.

De beroemde 'Wall of Champions' bij het uitkomen van de laatste chicane heeft door de jaren heen al veel slachtoffers geëist en meer dan eens gaat het in Montreal helemaal mis. Startcrashes, koprollen, auto's in de muur en natuurlijk de verschrikkelijke crash van Robert Kubica in 2007, je moet er altijd rekening mee houden in Montreal. Lewis Hamilton geldt overigens als de koning van het circuit; hij won hier ooit zijn eerste race en won er daarna nog eens vijf keer.

Giedo van der Garde over Circuit Gilles Villeneuve

"Het circuit van Montreal is een heel redelijk stratencircuit", zegt voormalig formule 1-coureur Giedo van der Garde. "Op het eerste gezicht lijkt het vrij simpel, maar eigenlijk is het Circuit Gilles Villeneuve heel moeilijk. De chicanes maken het met name lastig om de limiet van de auto te vinden. Je gaat er heel snel overheen en als dat gebeurt, wacht de muur je onherroepelijk op."

“Meer dan eens gaat het in Montreal helemaal mis.”

"Op het circuit van Montreal is het belangrijk om op de racelijn te blijven, ernaast is het erg glad. Je hebt een auto nodig die goed over de kerbstones kan gaan, want dat is essentieel voor een goede rondetijd. Ik heb het altijd een mooi circuit gevonden."

Circuit de Monaco

  • Aantal bochten: 14
  • Circuitlengte: 4361 meter
  • Ronderecord: 1:13,622
  • Aantal ronden: 70
  • Race-afstand: 305,270,286 km

Uitslag 2018

1. Sebastian Vettel
2. Valtteri Bottas
3. Max Verstappen

Hoe laat is de start?

Op 9 juni om 20.10 uur

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaap Peters
Door Jaap Peters

Van oudsher concentreert zijn autoliefde zich op groot, comfortabel en Frans, maar rijdt nu naar tevredenheid een youngtimer uit Zuid-Duitsland. Ziet vol bewondering hoe de Koreaanse automerken de wereld op z'n kop zetten en snapt nog steeds niet waarom Formule 1 een sport is.
Lees meer »

Zoeken