Nieuws

Gelimiteerde Lotus Elise Sports Racer

Gelimiteerde Lotus Elise Sports Racer

De Engelse sportautofabrikant Lotus grijpt terug naar het verleden. Het merk brengt een gelimiteerde oplage van de Elise Sports Racer op de markt. Behalve de kleurstelling is ook onderhuids het nodige veranderd.

Lotus presenteert met de Elise Sports Racer twee exclusieve modellen die terug grijpen naar het verleden. De kleurstelling heeft alles te maken met de Lotus raceauto´s uit de jaren ´50 en ´60. De eerste is gespoten in Ardent Red en heeft een brede witte streep over de gehele lengte van de auto lopen. Het tweede model is gespoten in Nightfall Bleu en wordt gekenmerkt door de dubbele witte streep. De spiegels zijn bij beide modellen wit gespoten.
 
Rood en blauw
De kleur van de carrosserie is ook in het interieur terug te vinden. Het stiksel van het leer is afhankelijk van de exterieurkleur uitgevoerd in rood of blauw. Bovendien is er een Elise Sports Racer logo gestikt in de hoofdsteunen. Een typeplaatje maakt nog eens duidelijk dat het hier om een gelimiteerde oplage gaat. Maar, dat is niet alles. Lotus heeft ook wat comfortverhogende zaken gemonteerd. Neem de elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, isolatiemateriaal, een hardtop en een mooie mattenset.
 
Gewichtsbesparing
Om al dat extra gewicht weer terug te winnen is er onderhuids het een en ander veranderd. De ultralichte 7-spaaks lichtmetalen wielen zijn 1,2 kg lichter dan de standaard exemplaren. De gewijzigde veren en dempers zijn nog sportiever en bovendien lichter en verder is er gebruik gemaakt van lichter materiaal waar nodig. De LED-achterlichten geven niet alleen een betere lichtopbrengst maar zijn bovendien 0,6 kg lichter. Al met al heeft Lotus zo toch het nodige gewicht weten te besparen.
 
0-100 km/h in 5,2 seconden
Aangezien de Elise Sports Racer is gebaseerd op de Elise 111R wordt de auto aangedreven door een 192 pk sterke 1.8 motor van Toyota. De Elise sprint daarmee in 5,2 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 241 km/h. Lotus levert deze speciale Elise ook met een Traction Control. Dit systeem werkt niet door de remmen te gebruiken maar door motorvermogen terug te nemen en dat is volgens Lotus sneller.
 
Gelimiteerd
De Elise Sports Racer wordt gebouwd in een gelimiteerde serie van 199 stuks. In Engeland gaat de auto £31,995,- kosten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gelimiteerde Lotus Elise Sports Racer
Gelimiteerde Lotus Elise Sports Racer
Redactie
Door Redactie

Zoeken