Nieuws

Nog 6 dagen! Dit is de tijdlijn voor de Volkswagen ID

Nog 6 dagen! Dit is de tijdlijn voor de Volkswagen ID

Nog heel even geduld: vanaf 8 mei kun je de Volkswagen ID reserveren. Maar wanneer krijg ik ‘m dan? Dat vertelt deze tijdlijn van Volkswagen.

Het plan is als volgt: op 8 mei opent Volkswagen de orderboeken voor zijn compleet nieuwe elektrische auto. Het is nog niet bekend of je een aanbetaling van bijvoorbeeld 1000 euro moet doen, maar dat is tegenwoordig wel gangbaar. Op dat moment wordt jouw Volkswagen ID echter nog (lang) niet gebouwd.

Nog 6 dagen! Dit is de tijdlijn voor de Volkswagen ID

Voordat de productie begint, wil Volkswagen eerst de definitieve versie van de Volkswagen ID onthullen. Dat gebeurt tijdens de autobeurs van Frankfurt. Dan krijgen we trouwens ook de nieuwe Volkswagen e-up met grotere accu te zien. De Frankfurt Motor Show start op 12 september.

Volkswagen ID in 2020 naar Nederland

De productie van de ID begint eind 2019. De tijdlijn verklapt niet of de fabriek in oktober, november of december begint te stampen, maar dat maakt ook niet zoveel uit. De 'elektrische Golf' komt toch pas in 2020 naar Nederland. Ook daar plakt Volkswagen geen maand op.

Wat ons betreft: hoe eerder, hoe beter. We kijken al zo lang naar foto's van gecamoufleerde auto's en flitsende computerrenders, dat we de Tesla Model 3-concurrent nu wel eens in het echt willen aanschouwen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken