Nieuws

Renault Twingo is 60 euro duurder dan een VW Up

Renault Twingo is 60 euro duurder dan een VW Up

Renault heeft de prijzen van de vernieuwde Twingo bekendgemaakt. Hij kost minimaal 12.390 euro. Is dat duur? Mwah. Een Volkswagen Up met vijf portieren kost zes tientjes minder.

De vergelijking met de Volkswagen Up is niet helemaal eerlijk, want je betaalt weliswaar minder, maar hij levert ook minder vermogen. Renault levert de Twingo met minimaal 75 pk, de Up moet het met 60 pk doen. Voor een Kia Picanto, een andere bestseller, betaal je 13.495 euro (67 pk).

Twee motoren, drie uitvoeringen

De Renault Twingo wordt geleverd in drie uitrustingsniveaus en twee motorvarianten. De driecilinder benzinemotor levert 75 of 95 pk. Optioneel kun je hem ook met automaat bestellen (95 pk, 18.490 euro). De drie uitrustingsniveaus zijn Life, Collection en Intens.

De standaarduitrusting van de Twingo

De Renault Twingo is te herkennen aan vernieuwde bumpers, nieuwe koplampen met led-dagrijverlichting en led-achterlichten. In het interieur wilde Renault de kwaliteitsindruk verbeteren en werd de middenconsole vernieuwd. Wie voor de basisuitvoering Life kiest, krijgt een uitrusting waarvan je niet meteen steil achterover slaat: C-vormige led-dagrijverlichting met geïntegreerde richtingaanwijzers, een lichtsensor, een verwijderbare hoedenplank en een gesloten dashboardkastje.

Twingo Collection

De Renault Twingo Collection biedt al meer zaken waar we warm van worden: airco, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en het audiosysteem R&GO. Bij de meest luxe uitvoering Intens wordt het pas echt leuk: dan krijg je klimaatbeheersing, cruise control, lichtmetalen wielen en parkeersensoren. De Intens kost minimaal 15.390 euro, in combinatie met de 75 pk-motor.

In juni bij de dealer

Begin mei kun je de vernieuwde Twingo bestellen, in juni is hij in het echt bij de dealer te bewonderen. Onveranderd bij de Renault Twingo is de merkwaardige plek van de motor: achterin, onder de kleine bagageruimte. Wie dat irritant vindt, mag zijn klachten bij Smart deponeren.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Twingo is 60 euro duurder dan een VW Up
Renault Twingo is 60 euro duurder dan een VW Up
Renault Twingo is 60 euro duurder dan een VW Up
Redactie
Door Redactie

Zoeken