Nieuwe Alfa Romeo GTV komt pas in 2022 op de markt

Alfa Romeo is zo lek als een mandje. En dan hebben we het niet over de roestige carrosserie van een Alfasud, maar over het bedrijf zelf, dat de toekomstige GTV niet van het interweb wist te houden.

Bijgaande foto - opgesnord door ClubAlfa.it - zou zijn genomen tijdens een officiële presentatie en toont de al eerder aangekondigde GTV. Het model wordt een soort coupéversie van de Guilia, met ruimte voor vier personen, vierwielaandrijving en een gewichtsverdeling van 50 procent voor en 50 procent achter.

Meer dan 600 pk

Het Quadrifoglio-topmodel krijgt een meer dan 600 pk sterke plug-in hybride-aandrijflijn. Die laatste combineert de 2,9 liter V6 turbomotor uit de Giulia Quadrifoglio met een elektromotor. De GTV wordt pas in 2021 onthuld en komt in het jaar daarna op de markt.

Twee SUV's

Alfa Romeo introduceert de komende paar jaar . De Stelvio krijgt gezelschap van een compactere SUV (de Tonale) en een grotere SUV. Daarbij staat ook een spirituele opvolger voor de 8C Competizione op het programma.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties