Nieuws

Porsche Esports Supercup is eerste virtuele fabriekskampioenschap

Porsche Esports Supercup is eerste virtuele fabriekskampioenschap

De beste stuurlui zitten thuis op de bank. Althans, dat mogen veertien simracers straks bewijzen in de nieuwe Porsche Esports Supercup. Het officiële Porsche-kampioenschap gaat op 13 april van start op het Barber Motorsport Park in Alabama, Verenigde Staten.

Nee, wacht… Dat moeten we corrigeren. De Porsche Esports Supercup gaat helemaal niet van start op het Barber Motorsport Park in Alabama, Verenigde Staten, maar op een virtuele voorstelling daarvan. De laatste race wordt op 28 september gehouden op het circuit van Monza in Italië. In totaal is er 100.000 dollar (89.000 euro) aan prijzen geld te verdelen.

Voorprogramma Formule 1

De Porsche Esports Supercup komt voort uit de Porsche Supercup, die al vijfentwintig jaar in het voorprogramma van de Formule 1 wordt gereden met Porsche 911 GT3-modellen. Een aantal Nederlandse coureurs zijn enorm succesvol geweest in de raceklasse. Patrick Huisman won in 1997, 1998, 1999 en 2000. Jeroen Bleekemolen pakte de titel in 2008 en 2009.

Night of Champions

Traditiegetrouw eert Porsche de autosportsuccessen van zijn rijders tijdens het Night of Champions Gala. Het bijzondere is dat dit jaar ook de winnaars van de nieuwe Porsche Esports Supercup in het zonnetje worden gezet. Daarmee is Porsche de eerste fabrikant die echte coureurs op dat gebied gelijkschakelt aan virtuele coureurs.

Realistische racesimulaties

Porsche werkt voor de Porsche Esports Supercup samen met iRacing, dat al sinds 2004 realistische online racesimulaties aanbiedt. De virtuele raceserie bestaat uit tien evenementen. Daarin moeten de veertien deelnemers zich eerst kwalificeren voor een plek op de grid, waarna twee races volgen: een kortere sprintwedstrijd en een langere hoofdrace.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Porsche Esports Supercup is eerste virtuele fabriekskampioenschap
Porsche Esports Supercup is eerste virtuele fabriekskampioenschap
Remco Slump
Door Remco Slump

Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.

Zoeken