Nieuws

Concept 508 PEUGEOT SPORT

Hoogspanning: 400 pk sterke Peugeot 508 Engineered Concept

Sinds zijn onthulling maakt de 508 de tongen behoorlijk los. In positieve zin welteverstaan, want er zijn maar weinigen die niet onder de indruk zijn van diens markante lijnenspel. Kortom, de zelf toegeëigende bijnaam 'de radicale berline' is zo hooghartig nog niet. Toch vond Peugeot dat de 508 best nog wat extremer kon, en dit is daarvan het resultaat: de 508 Sport Engineered Concept, een opgefokte plug-in hybride met niet minder dan 400 pk.

Concept 508 PEUGEOT SPORT

Peugeot laat de Autosalon van Genève allesbehalve aan zich voorbijgaan. Nogal wiedes, want tezamen met de tentoonstelling van Parijs zien de Fransen het als een thuisshow. De op één na grootste stad van Zwitserland schurkt inmiddels tegen de Franse grens aan. Het gros van zijn bewoners spreekt Frans. Toch is het niet met deze spectaculaire 508 waarmee Peugeot de grootste show zal stelen op dé beurs der autobeurzen – die begin maart de deuren opent voor publiek. Die eer is weggelegd voor de nieuwe 208. Maar daarover later meer. Voor nu is het podium voor de 508 Engineered Concept.

Daad bij het woord

Een jaar geleden kondigde Peugeot al een plug-in hybridemodel van de nieuwe 508 aan. Dat is (helaas) niet deze Sport Engineered Concept, maar het studiemodel is wel gestoeld op die 'slechts' 225 pk sterke maar nog te lanceren PHEV. Met de Engineered Concept wilde Peugeot gewoon nogmaals de 508 in het zonnetje zetten en daarbij onderstrepen hoe belangrijk elektrificatie voor het merk is (geworden). In dat geval roepen wij tegen Peugeot: 'Voegt de daad dan ook bij het woord en neem de 508 Engineered Concept in productie!'

Bloedsnel

Om nog even dieper in te gaan op de krachtige plug-in-aandrijflijn. De hoofdkrachtbron van de 508 Engineered Concept is een viercilinderturbo-benzine. Alleen is die goed voor een vermogen van 200 pk. Een 110 pk sterke elektromotor, die op de vooras is gemonteerd, geeft de auto uiteindelijk een systeemvermogen van zo'n 400 pk. Hiermee kan de 508 al in 4,3 seconden naar de 100 km/h spurten, wat natuurlijk bloedsnel is.

De tussenaccelaratie van 80 naar 120 km/h verloopt al net zo indrukwekkend met een schamele tijd van 2,5 seconden. En van 80 naar 180 spurten zou niet langer dan tien tellen kosten. Als topsnelheid wordt 250 km/h opgegeven. Niet wereldschokkend bij zoveel vermogen, en we sluiten dan ook niet uit dat een begrenzer hiervan de schuldige is. Oh, en voor we het vergeten: de 508 Engineered Concept kan 50 kilometer geheel elektrisch rijden.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT
Concept 508 PEUGEOT SPORT

Zoeken

Merk- & modeldossiers