Nieuws

De vernieuwde Fiat Doblo (Cargo)

De vernieuwde Fiat Doblo (Cargo)

Op The European Road Transport Show 2005 in Amsterdam zal Fiat een wereldprimeur presenteren. Het betreft de vernieuwde Fiat Doblo. Fiat wijzigde de voor- en achterkant, maar ook het interieur en de uitrusting.

De Doblo is sinds 2001 op de markt en sindsdien zijn er wereldwijd ruim 300.000 exemplaren van verkocht. In Amsterdam presenteert Fiat de gefacelifte versie van de Doblo. Het vernieuwde model ziet er fris en opgeknapt uit. De voorkant wordt gekenmerkt door andere koplampen, een gewijzigde grille en een nieuwe voorbumper. Aan de achterkant heeft Fiat de lichtunits vervangen door nieuwe exemplaren met helder glas. Tevens is de achterbumper vernieuwd en werden er andere stootstrips gemonteerd op de zijkant.
 
Kleuren en bekleding
In het interieur beperken de wijzigingen zich voornamelijk tot de kleuren en opties. Fiat levert de stoelbekleding met andere kleuren en motieven wat ook geldt voor de deurbekleding. De versnellingspook is te vinden op het dashboard waarmee de Doblo uniek is in zijn klasse.
 
Motoren
Fiat levert de Doblo met maar liefst zes verschillende motoren. Dieselen kan met een 1.3 16V MultiJet (75 pk), een 1.3 16V MultiJet (85 pk), een 1.9 8V MultiJet (105 pk) en een 1.9 8V MultiJet (120 pk). Wat benzinemotoren betreft is er de keuze uit een 1.4 8V (77 pk) en en 1.6 Natural Power.
 
Verlengde Doblo
Nieuw voor de Doblo is de komst van een verlengde versie. Deze Long Wheelbase variant gaat verkocht worden onder de toepasselijke naam ´Maxi´. Fiat heeft daarbij gekozen voor het verlengen van de wielbasis en niet zomaar een langere laadbak. Er is maar liefst 38 cm meer laadruimte beschikbaar in de Doblo Cargo Maxi. Naast de Cargo Maxi is de Doblo ook leverbaar als gewone Doblo, als een verhoogde versie en als 5-persoons Combi.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De vernieuwde Fiat Doblo (Cargo)
De vernieuwde Fiat Doblo (Cargo)
Redactie
Door Redactie

Zoeken