Nieuws

​Jippie! Volkswagen droomt van nieuwe Buggy

​Jippie! Volkswagen droomt van nieuwe Buggy

Nu de Beetle uit beeld is, zoekt Volkswagen naar een nieuwe smaakmaker waarmee het de autokoper met een zwak voor nostalgie kan verleiden. En als het aan de Duitsers ligt wordt dat een moderne interpretatie van de Buggy die in de jaren '60 en '70 furore maakt in de woestenij.

Het is overigens niet de eerste keer dat Volkswagen de Buggy van weleer nieuw leven in probeerde te blazen. De Buggy Up! uit 2011 is daarvan het bewijs, al kwam het uiteindelijk niet verder dan een concept. Met de nieuwe Buggy, die zal schitteren op de Autosalon van Genève, hoopt Volkswagen op een groter enthousiasme van pers en publiek. Qua (retro)looks is de nieuwe Buggy in elk geval een stuk beter geslaagd dan de poging van acht jaar geleden. Zeker met het oog op het origineel (foto 3).

Elektrisch, wat anders?

De oer-Buggy was gestoeld op de Kever van toen. De Buggy Concept heeft dan weer niets van doen met de Beetle die nog niet zo lang geleden vaarwel werd gezwaaid. Het open en ruige studiemodel staat op het hypermoderne MEB-platform van de Duitse autogroep, en dat betekent dat de auto zowel verbrandingsmotoren als elektrische aandrijflijnen aankan. Uiteraard koos Volkswagen voor de conceptcar voor die laatste. Specificaties worden pas in de aanloop naar de Zwitserse autoshow bekendgemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
​Jippie! Volkswagen droomt van nieuwe Buggy
​Jippie! Volkswagen droomt van nieuwe Buggy
Redactie
Door Redactie

Zoeken