Nieuws

​Slechts bijrol voor Enzo in 'Ford vs Ferrari'-film?

​Waar is Enzo in 'Ford vs Ferrari'-film?

Alweer 2,5 jaar geleden schreven dat er niet één, maar twee films over Enzo Ferrari in de maak waren. In de ene prent zou niemand minder dan Robert De Niro in de huid van de autolegende kruipen, in de andere Christian Bale (ook niet de minste acteur). Inmiddels is er wat meer bekend over de 'tweede' Ferrari-film, maar opvallend genoeg is er slechts een kleine rol weggelegd voor ene Enzo.

De film met Batman-acteur Christian Bale zal 'Ford vs Ferrari' heten en wie een blik waagt op IMDb, 's werelds grootste filmdatabase, zal ontdekken dat de lancering gepland staat in de zomer van dit jaar. Maar ook dat het karakter Enzo Ferrari pas halverwege de ellenlange lijst van vervulde karakters staat. En dat is natuurlijk hoogst opmerkelijk bij een prent die een van de bekendste periodes uit de geschiedenis van het roemrijke Italiaanse automerk belicht, namelijk de 24 Uren van Le Mans in de jaren '60 en dé strijd met Ford in het bijzonder. Ook het karakter Henry Ford, dat gespeeld zal worden door acteur Tracy Letts, zal slechts een bijrol vervullen in de film.

Focus op Carroll Shelby

Met bovenstaande wordt tevens duidelijk dat hoofdrolspeler Bale helemaal niet in de huid zal kruipen van Enzo Ferrari - evenals dat Michael Mann de regisseurstoel zit. In plaats daarvan neemt hij de rol aan van Ken Miles aan, Ford's gevierde testrijder en coureur vanaf begin jaren zestig.
Matt Damon, bekend van onder meer de Bourne-films, zal racelegende Carroll Shelby spelen, terwijl 'Punisher'-acteur Jon Bernthal in de schoenen gaat staan van Lee Iacocca, een van Ford's sleutelfiguren gedurende de tweede helft van de vorige eeuw.

Kortom, in tegenstelling tot wat aanvankelijk werd gecommuniceerd, belooft deze autofilm geen Ferrari- maar vooral een Ford-feestje te worden. We hadden het kunnen weten met Hollywood als stuwende kracht achter het project…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken