Nieuws

​De Autosalon van Brussel doet iets goed, wat de AutoRAI niet lukt(e)

​De Autosalon van Brussel doet iets goed, wat de AutoRAI niet lukt(e)

Medio 2016 kwam het treurige nieuws naar buiten dat de Amsterdamse AutoRAI, ooit een autoshow met mondiale allure, niet meer terug zal keren. Na 121 jaar ging de stekker eruit. Maar zoals je weet: de een zijn dood is een andermans brood. En voilà, sindsdien heeft de Autosalon van Brussel zijn bezoekersaantal zien stijgen. Met zelfs een nieuw record voor de laatste, 97ste editie.

Afgelopen zondag, om klokslag zeven uur in de avond, sloot de 97ste Autosalon van Brussel de deuren. Het was een zogeheten 'klein salon', voorbehouden aan oneven jaren, dat meer aandacht schonk aan bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen. Echter dit weerhield ook petrolheads met een zwak voor personenauto's niet om naar de Belgische hoofdstad af te reizen voor het laatste autonieuws.

Na de sluiting telde organisator Febiac maar liefst 442.111 bezoekers, ondanks twee dagen die gehinderd werden door hevige sneeuwval. Dat is een nieuw recordcijfer voor de autotentoonstelling die internationaal bekend staat als de Brussel Motor Show en 1,14 procent beter dan de 2017-editie.

Waarom zij wel?

Waarom de Autosalon van Brussel er wel in slaagt keer op keer vele honderden bezoekers te trekken, terwijl 'onze' AutoRAI al van een succes mocht spreken bij 200.000 geïnteresseerden, valt lastig te zeggen. Misschien waren het dit jaar de 15 wereld- en Europese primeurs en meer dan 110 nieuwigheden voor de Europese markt die er in Brussel stonden te schitteren? Daarnaast was er gedurende vier dagen ook aandacht voor specifieke mobiliteitsoplossingen, zoals micro- en deelmobiliteit, en was er een hal exclusief voorbehouden aan exotische 'dream cars'. Wie toegang tot de exotische garnering wilde, moest er wel dieper voor in de buidel tasten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken