Nieuws

Nieuwe Renault Clio toont alvast z'n interieur

Kijk toch eens hoe gezellig het is in de nieuwe Renault Clio

Reeds vier generaties van de Renault Clio hebben de revue gepasseerd. De eerste werd in 1990 geïntroduceerd als opvolger van de Renault 5. Inmiddels zijn er 15 miljoen stuks van verkocht. De jongste generatie draait ook alweer een tijd mee (sinds 2012) en zal spoedig worden afgelost door een compleet nieuwe waar alvast valt binnen te kijken.

Er hangt voor Renault weer heel wat af van de nieuwe Clio. De uittredende generatie kon namelijk op erg veel bijval rekenen. Al kort na de lancering in 2012 wist het op te klimmen naar de leider in het B-segment in Europa. Vervolgens werden er elk jaar meer exemplaren van verkocht. Een knappe prestatie die Renault graag wil herhalen met de nieuwe Clio.

Evolutie

Dat betekent meteen dat je geen evolutie van de Fransen hoeft te verachten. Het uiterlijk, dat naar verluidt deze week wordt onthuld, zal door de designers bij Renault slechts omzichtig onder handen worden genomen. Net genoeg om duidelijk te maken dat hij nieuw is. Het interieurdesign is daarentegen helemaal nieuw.

Duurdere indruk

De vijfde editie van de Clio, die voor het eerst leverbaar wordt met hybridetechnologie, tapt uit het vaatje van de Scenic en Espace. Renault belooft materialen en een kwaliteitsindruk uit hogere segmenten. Let op de kleuraccenten de sfeerverlichting die vernuftig is ingewerkt. Deze moeten de breedte van de leefruimte benadrukken.
De rol van de bestuurder wordt in de bloemetjes gezet door het grote verticaal opgestelde aanraakgevoelige scherm (waarop een nieuwe generatie van het infotainmentsysteem draait) naar de bestuurder te richten. Voor z'n neus krijgt de bestuurder voortaan z'n rijgegevens van een digitaal display.

Voor elk wat wils

Of je nu op zoek bent naar een sportief of een luxueus interieur, de nieuwe Renault Clio wil je op je wenken bedienen. Het reguliere gamma krijgt daarom twee versies die een speciale vermelding verdienen. Aan de eerste kant merken we de komst van een RS-line op. Met een sportief uiterlijk, maar zonder technische aanpassingen. Wie dat laatste wil moet wachten op de sportiefste versies. Die zullen de komende jaren aan het gamma toegevoegd worden. Wie luxe wil, zal ook op de Clio een Initiale Paris-versie kunnen aanvinken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kijk toch eens hoe gezellig het is in de nieuwe Renault Clio
Kijk toch eens hoe gezellig het is in de nieuwe Renault Clio
Kijk toch eens hoe gezellig het is in de nieuwe Renault Clio
Redactie
Door Redactie

Zoeken