Nieuws

​Officieel: Ford en Volkswagen stappen in huwelijksbootje

​Officieel: Ford en Volkswagen stappen in huwelijksbootje

Het hing al enige tijd in de lucht, maar nu is het hoge woord er dan ook uit namens Ford en Volkswagen. Beide merken gaan samenwerken, en wel op het gebied van bedrijfswagens en pick-ups.

Bedoeling is dat vanaf 2022 er bestelauto's en middelgrote pick-ups van de band rollen die gezamenlijk zijn ontwikkeld. Voor een wereldwijde markt, waardoor des te meer geprofiteerd kan worden van schaalvergroting en daarmee zo laag mogelijke ontwikkelingskosten.

Ook EV's

Zowel Volkswagen als Ford heeft een schat aan ervaring op het gebied van bedrijfswagens. Welke kennis en kunde er precies gebundeld zullen worden is niet precies duidelijk. Ford is overduidelijk meer gespecialiseerd in het bouwen van pick-ups, dus die bagage zullen de Amerikanen geheid meebrengen. Volkswagen daarentegen heeft zich in rap tempo verdiept in elektrisch rijden. Beide merken willen namelijk ook kennis op dat gebied met elkaar delen.

Pick-up eerst

Afgesproken is dat de eerste liefdesbaby een relatief compacte pick-up wordt. Over zo'n 3 jaar moet deze van de band rollen als Ford en Volkswagen. Tegelijk zal Ford zich richten op de ontwikkeling van een grote bestelbus, terwijl Volkswagen zich bezig zal houden met een compacte bestelauto.

Vanwaar eigenlijk deze opvallende samenwerking? Simpel: analisten verwachten dat de markt voor bedrijfswagens en pick-ups de komende jaren sterk zal toenemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken