Nieuws

​Scoop: nieuwe Peugeot 208 staat al klaar

​Scoop: nieuwe Peugeot 208 staat al klaar

Nog geen week geleden toonde de nieuwe Peugeot 208 pas een eerste teken van leven. Nu blijkt dat de auto achter de coulissen klaar staat om gepresenteerd te worden.

Vijf dagen geleden wekte Peugeot's aanstormende benjamin nog de indruk een mengelsmoes (van andere populaire B-segmenters) te zijn, nu krijgen we daar een beter beeld bij dankzij deze scoop waarvan Carblogitalia de primeur heeft. Of we nog steeds achter onze eerste uitspraken staan? De foto is weliswaar niet van de beste kwaliteit, waardoor het lastig is te zeggen. Maar zo recht van voren herkennen we er op z'n minst een flinke scheut Audi A1 in. Kijk en vergelijk maar eens.

Slagtanden

Wat de nieuwe 208 dan weer ontegenzeggelijk zichzelf maakt, is het stel 'slagtanden' in de vorm van lange LED-strips die uit de koplampen voortvloeien. De voorste lichtunits zelfs zijn ook voorzien van vele LED's en tezamen zal dit ongetwijfeld indruk maken in de binnenspiegel van een voorligger. Maar of het ook mooi dan wel stijlvol is…? Zeker op een compact front als dat van een B-segmenter. Bovendien is de rest van de voorzijde tevens nogal bezaaid met lijnen. Dan ligt de huidige generatie toch een stuk rustiger op het netvlies.

Genève?

Aanvankelijk twijfelden we nog of de Autosalon van Genève (begin maart) te vroeg zou zijn als debuutlocatie van de nieuwe Peugeot 208. Maar na deze afbeelding niet meer. De auto lijkt immers klaar te zijn. We zetten sowieso in op een introductie voor de zomer, met een lancering in de tweede helft van het jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken