Nieuws

​Lamborghini Urus kan eigen naam niet spellen

​Lamborghini Urus kan eigen naam niet spellen

In Nederland betaal je 278.000 euro voor de Urus. Als starttarief, waardoor het vaker zal voorkomen dat Lamborghini's SUV voor ruimschoots drie ton van eigenaar zal wisselen. Je krijgt er dan ook veel voor terug, zoals een beresterke V8 en een hoop prestige. Maar dat wil niet zeggen dat je een perfecte auto koopt.

Laat ons wel wezen: perfect waren Lamborghini's nog nooit. Dat hoeft ook niet. Een Lambo is een exoot. Sterker nog, eigenlijk màg hij niet perfect zijn. Klagen over zaken als de beperkte zichtbaarheid rondom of een twijfelachtig ergonomie hoort er bij een Italiaans product een beetje bij. Zaken die de Urus overigens (want gebaseerd op de structuur van de Audi Q7 en Volkswagen Touareg) beter voor mekaar heeft. Maar Lamborghini's mastodont heeft dan weer andere problemen, zo blijkt. En die verwacht je niet van een auto met een dergelijk prijskaartje.

Lanborghini?!

Het is een Canadese eigenaar die via Instagram de kat de bel aanbond. Hij postte foto's over het infotainmentsysteem van de Urus. Daarin spelt de auto z'n eigen naam fout. Er staat 'Lanborghini'. Toch een beetje gênant. Je mag eigenlijk zelfs bij de goedkoopste auto verwachten dat het de naam van z'n maker juist weet te spellen.

Bovendien was de spelfout niet de enige blamage die de wenkbrauwen doet fronsen. De Urus in kwestie werd naar de dealer gebracht, en die deed wat autodealers graag doen: een software-update installeren. En toen ging het helemaal fout.

Gremlins

Of de software-update de spellingsfout corrigeerde, is niet bekend. Maar de Canadees heeft sindsdien wel een hoop andere problemen met de Italiaanse kolos. Apple CarPlay werkt niet meer, er zijn lichtjes die het niet meer branden, de voetsensor van de kofferklep weigert iets te herkennen en de stuurverwarming heeft plots een airco-icoontje. Oeps!

De dealer zat duidelijk ook met de euvels in z'n maag, want die stelde voor om de falende Urus te vervangen door een ander, hopelijk beter exemplaar. Dat weigerde de eigenaar echter. Die gaat ervan uit dat een volgende update wél goed is. Lamborghini liet wel weten dat die maanden op zich kon laten wachten. Gelukkig is de Urus er in Canada al vanaf 232.000 CAD, omgerekend 'slechts' anderhalve euroton.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken