Nieuws

Nieuwe Suzuki Jimny verbouwd tot pickup en terreinreus

Nieuwe Suzuki Jimny verbouwd tot pickup en terreinreus

De nieuwe Suzuki Jimny is trouw gebleven aan het concept van de offroader. En dat bevestigt Suzuki nog maar eens tijdens de Tokyo Auto Salon waar het twee nieuwe Jimny's neerzet die zijn verbouwd tot Jimny Survive en Jimny Sierra.

Afgelopen jaar maakten we kennis met de compleet nieuwe Suzuki Jimny. Dat werd, na bijna twee decennia wel eens tijd. Het vertrouwde recept bleef behouden. De Jimny is nog een echte off-roader, met starre assen bij voor- en achterwielen. In miniatuur weliswaar, met een compacte motor en al even compacte afmetingen.

Tokyo Auto Salon

Het overgrote deel van die Jimny's zal gebruikt worden zoals ze uit de fabriek gerold worden. Maar er zullen er ongetwijfeld een handvol zijn die worden vertimmerd. Suzuki geeft op het Tokyo Auto Salon dat in januari doorgaat alvast het voorbeeld. Daar staan twee aardig uitgedoste Jimny's te kijk.

Suzuki Jimny Survive

Het eerste concept, Jimny Survive genaamd, is gebaseerd op de Japanse uitvoering. Dat betekent dat hij een 0.66 liter driecilinder turbomotor met 64 pk onder de kap heeft, maar ook dat hij voorzien is van een koetswerk zonder spatbordverbreders. Noodzaak om binnen de maatvoering van de Kei-cars te blijven.

Hij is niettemin voorzien van het ruigere werk. We noteren onder meer rijplaten op het dak, koplampbeschermers, een externe rolkooi, carterbeschermplaat, terreinbanden en een in de voorbumper weggewerkte winch. Een arsenaal dat je zelfs uit de meest benarde situaties moet kunnen redden.

Suzuki Jimny Sierra

De tweede Jimny is een stuk grondiger vertimmerd. Deze creatie is gebaseerd op de Jimny zoals we die ook in onze contreien tegen kunnen komen. Mét spatbordverbreders en een atmosferische 1.5 liter benzinemotor onder de kap. Hij is langer dan het origineel, want de Japanners fabriceerden een laadbak achter de voorstoelen. De stijl is uitgesproken retro, alsof de Toyota Land-Cruiser J40 ter inspiratie heeft gediend.

Crèmekleurige wielen, dezelfde tint als het dak, fakehout tegen de flanken en ditmaal een frontplaat die de vijf horizontale radiatorgleuven ruilt voor een conventionele horizontale grille.

Exclusief voor de Tokyo Auto Salon 2019

Naar de dealer hoef je overigens niet meteen te rennen. Beide exemplaren blijven net zo exclusief als de Suzuki Vitara Bandit zoals die ooit in Nederland tot leven kwam en onthuld werd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Suzuki Jimny verbouwd tot pickup en terreinreus
Redactie
Door Redactie

Zoeken