Nieuws

Hyundai Santa Fe starten met vingerafdrukscanner

Auto starten met vingerafdrukscanner

Portieren ontgrendelen en de motor starten met een vingerafdrukscanner. Misschien denk je ´het moet niet gekker worden´ maar Hyundai is er druk mee.

Het is een wereldprimeur en debuteert in de nieuwe Hyundai Santa Fe. Die komt in het eerste kwartaal van 2019 op de markt. Om het voertuig te kunnen ontgrendelen moet de bestuurder een vinger op de sensor op de deurhendel plaatsen. Als de vingerafdruk wordt herkend, kunnen de portieren geopend worden.

Startknop met vingerafdrukscanner

Om de motor te starten is de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner. Volgens Hyundai biedt deze techniek ook andere voordelen. Denk aan het koppelen van persoonlijke instellingen aan de vingerafdrukgegevens, zoals de positie van de bestuurdersstoel en de buitenspiegels. Die worden dan automatisch in de goede stand gezet. Het is ook handig overigens, je hebt geen sleutels meer nodig.

Klimaatcontrole

Hyundai wil de inzet van de vingerafdrukscanner in de auto verder uitbreiden, zodat ook de temperatuur van de klimaatcontrole, de positie van het stuurwiel en allerlei andere persoonlijke instellingen aan een vingerafdruk kunnen worden gekoppeld. De kans dat een andere vingerafdruk wordt herkend dan die van de bestuurder is slechts 1 op 50.000.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Auto starten met vingerafdrukscanner
Auto starten met vingerafdrukscanner
Auto starten met vingerafdrukscanner
Redactie
Door Redactie

Zoeken