Nieuws

Porsche Boxster en Cayman T gaan voor puur

Porsche Boxster & Cayman T

Porsche is het leveringsprogramma van zowel de Boxster als de Cayman gestaag aan het uitbreiden. Want na de letterloze (basis)uitvoering, de snellere S-modellen en de GTS-toppers, is het nu de beurt aan de Boxster T en Cayman T. Twee versies in de geest van de illustere 911 T.

Ooit, eind jaren zestig tot begin jaren zeventig om preciezer te zijn, had Porsche de 911 T in haar gamma. Een uitgeklede en minder krachtige versie, maar daardoor ook iets lichter, betaalbaarder en puurder volgens Porsche. Al snel kon de T dan ook op een enthousiaste schare fans rekenen. Nog steeds, waardoor ze in Zuffenhausen enkele jaren geleden besloten de 911 T opnieuw uit te brengen. Maar dan op de moderne 911.2-generatie – die recent werd afgelost door de gloednieuwe 911, type 992. En ook die ging als een warm broodje over de toonbank. Je raadt het al: Porsche hoopt dezelfde reuring teweeg te brengen met de Boxster T en Cayman T.

Schurken tegen de S
T komt in het alfabet na de S, maar bij deze nieuwe uitvoering is het net andersom. De Boxster T en Cayman T worden tussen de basisuitvoeringen en de S-modellen gepositioneerd en bieden dan ook het beste van beiden.

Motorisch bieden ze weliswaar het minste aantal pk's, maar evengoed nog altijd 300 pk. Echter bij de T is dit vermogen gekoppeld aan het 20 mm verlaagde sportonderstel van de S, evenals een versnellingsbak met kortere overbrengingen, het Porsche Torque Vectoring-systeem en een mechanisch achterassperdifferentieel. Ook Sport Chrono Pakket is standaard. Kortom, met de T krijg je alle fijne goodies die je eigenlijk toch al had willen aanvinken op je 718 Boxster of 718 Cayman.

Minder is meer
Maar er is nog meer. Onder het mom 'minder is meer' zijn de T-modellen ook lichter gemaakt. Zo zijn er zwarte lussen in plaats van massieve deurgrepen en zijn de middenbanen van de tweevoudig elektrisch verstelbare sportstoelen bekleed met zwart Sport-Tex. Eveneens het weglaten van het infotainmentsysteem bespaart gewicht. In plaats daarvan is er nu een groot opbergvak. Overigens is het PCM-systeem wel zonder meerprijs beschikbaar.

Verder pakt de T zoal uit met een met leder bekleed GT-sportstuurwiel uitgevoerd met de rijmodus-schakelaar, speciale wijzerplaten en instaplijsten en sierlijsten afgewerkt in hoogglans zwart. Rollen doet het T-duo op 20 inch lichtmetaal. Bovendien zijn er twee speciale kleuren verkrijgbaar: Miamiblauw en lavaoranje.

Dit kosten ze
De nieuwe 718 T-modellen zijn per direct te bestellen. Prijzen beginnen bij € 91.300,- voor de Cayman-variant met handbak en vanaf € 93.800,- voor de Boxster T.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Porsche Boxster & Cayman T
Redactie
Door Redactie

Zoeken